Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απαγόρευση από την αγορά της Ε.Ε. μέχρι το 2021 πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης.

 Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ  ότι ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  απόφαση για την πλήρη απαγόρευση από την αγορά της ΕΕ μέχρι το 2021  πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης.

Μάλιστα συντάχθηκε και κατάλογος  αυτών. Είναι  απορίας άξιον ότι στον κατάλογο δεν συμπεριελήφθη καμία πλαστική συσκευασία  (μπουκάλια)  για το εμφιαλωμένο  νερό, τα αναψυκτικά, το γάλα. Γνωρίζουμε όλοι μας από ανεξάρτητες μελέτες  ερευνητικών  ιδρυμάτων , ότι τα πλαστικά μπουκάλια των ανωτέρω προϊόντων είναι  η μεγάλη πλειοψηφία  των σκουπιδιών στην θάλασσα και στις ακτογραμμές.

Σας πληροφορούμε ότι από συνομιλίες που είχαμε με  Διευθυντή  εργοστασίου  παραγωγής  εμφιαλωμένου νερού  πολύ γνωστής ελληνικής εταιρείας  το έτος  2001, μας διαβεβαίωσε ότι  η εταιρεία που εργάζονταν  ήταν έτοιμη να πάει  σε νέες συσκευασίες από γυαλί διότι έβλεπαν  τα αποτελέσματα της ρύπανσης από τα πλαστικά μπουκάλια.

Η εταιρεία perier  στη Γαλλία εφαρμόζει  την χρήση  γυάλινου μπουκαλιού  σε μεγάλο μέρος της παραγωγής της σε  εμφιαλωμένο νερό .

Νομίζουμε ότι  πρέπει να τεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο για ψήφιση η κατάργηση των πλαστικών συσκευασιών στο  εμφιαλωμένο νερό, τα αναψυκτικά και το γάλα μέσα από συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στις εταιρείες παραγωγής  αυτών των προϊόντων.

Εμείς ως Ομοσπονδία θα θέσουμε  το θέμα  στο ΥΠΕΝ , στον σύνδεσμο των Δήμων του Κορινθιακού και στις τέσσερεις περιφέρειες ( Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας, Στερεάς και Αττικής ), όπως και στις κεντρικές οικολογικές οργανώσεις.

 Γραμματεία ΑΛΚΥΩΝ  

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση