• Μεσόγειος Θάλασσα:

    Μια θάλασσα κλειστή

  • Κορινθιακός Κόλπος:

    Μια ...μικρή Μεσόγειος, μέσα στη Μεσόγειο.

  • Η παράκτια ζώνη του Κορινθιακού

    είναι πολύ σημαντική για την ευημερία των κατοίκων και την οικολογική ισορροπία.

  • Ο Κορινθιακός Κόλπος

    αποτελεί ένα κλειστό και πολύ διακριτό σύστημα.

  • ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Δερβένι: Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό κόλπο

Με χαρά σας ανακοινώνουμε οτι το φεστιβάλ "Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό Κόλπο-Παρατηρώ, Ενημερώνομαι, Προστατεύω" 2022 ολοκληρώμεθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 2 Ιουλίου στο ανακαινισμένο παλιό δημοτικό σχολείο του Δερβενίου Κορινθίας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά απο το δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη Μονάδα Εκπαίδευσης του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ , την κοοινότητα του Δερβενίου και το Ν.Π.Δ.Δ Ηλίας Κατσούλης. 

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 11 επιστήμονες ή και ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ (απο Ι.Ω. και ΙΘΑΒΙΠΕΥ), ενώ πάνω απο 170 άτομα (όλων των ηλικιών) παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δρασεις που παρουσιάστηκαν.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσει και να αναδείξει με διεπιστημονικότητα και αξιοποιώντας ποίκιλλες προσεγγίσεις (βιωματικές δράσεις, πειράματα, διαλέξεις, εικαστικές δημιουργίες, έκθεση με ζωγραφιές μαθητών, live streaming για απευθείας παρακολούθηση του βυθού με χρήση ROV, έκθεση φωτογραφίας κλπ.) την αξία του Κορινθιακού κόλπου τόσο στυς κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της περιοχές.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν τοπικοί φορείς όπως: ΑΛΚΥΩΝ, Σύλλογος Δυτών Krissaios, Πολιτιστικός σύλλογος ΕυΖην, μουσικό σχήμα της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δερβενίου "the Dervenians", ενώ αρκετοί ήταν και οι εθελοντές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

Η αφορμή για την εκδήλωση ήταν το ζήτημα της αξιοποίσης του παλιού Ειρηνοδικείου στο Δερβένι με στόχο το κτίριο αυτό να αποτελέσει ένα κέντρο ολοκληρωμένων δράσεων που σκοπό θα έχουν την παρατήρηση, την επιστημονική έρευνα, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επσκεπτών του Κορινθιακού κόλπου.

31/07/2022

ΠΗΓΗ: parakato.gr

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση