• Μεσόγειος Θάλασσα:

    Μια θάλασσα κλειστή

  • Κορινθιακός Κόλπος:

    Μια ...μικρή Μεσόγειος, μέσα στη Μεσόγειο.

  • Η παράκτια ζώνη του Κορινθιακού

    είναι πολύ σημαντική για την ευημερία των κατοίκων και την οικολογική ισορροπία.

  • Ο Κορινθιακός Κόλπος

    αποτελεί ένα κλειστό και πολύ διακριτό σύστημα.

  • ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Μαζικοί θάνατοι θαλασσοπουλιών στην Άβυθο Αιγιαλείας

Περίπου 15 νεκροί Αρτέμηδες (Calonectris diomedea τοπικό όνομα: Αρτίνα) εκβράστηκαν στην παραλία της Άκολης κοντά στο Αίγιο την Κυριακή 31/7/2022.

Πρόκειται για αφύσικο γεγονός, το οποίο δεν έχει σχέση με τους σποραδικούς εκβρασμούς μεμονωμένων πουλιών. Τα πουλιά δεν είναι σημάδια από πυροβολισμό ή αγκίστρια και πετονιές.

Το εν λόγω θαλασσοπούλι είναι αυστηρά προστατευόμενο και ο Κορινθιακός είναι βασικός χώρος τροφοληψίας για τα πουλιά που προέρχονται από τα Στροφάδια, Νότια της Ζακύνθου,  μια από τους πιο σημαντικές αποικίες τους είδους στον κόσμο.

Θα ήταν χρήσιμο να ειδοποιηθούν φορείς, υπηρεσίες και οργανώσεις γύρω από τον Κορινθιακό ώστε να μάθουμε αν υπάρχουν και άλλα περιστατικά – κάτι που ίσως υποδηλώνει κάποιο σημαντικό πρόβλημα για τον Κορινθιακό.

Ωστόσο, το γεγονός ότι βρέθηκαν σε ένα σημείο, υποδηλώνει ότι τα πουλιά θανατώθηκαν και πετάχτηκαν στην θάλασσα όλα μαζί– πιθανώς από παράνομο αφρόδιχτο ή άλλου τύπου δίχτυ που βρέθηκε κοντά στην επιφάνεια- και μάλιστα κάπου κοντά στην ακτή. Σε αυτό συμφωνούν και όλοι οι ειδικοί που εξέτασαν τα δεδομένα.

Για τον λόγο αυτό κρίνουμε ότι πρέπει να ελεγχθεί ο θαλάσσιος χώρος κοντά στην Άβυθο για παράνομες μεθόδους αλιείας με δίχτυα.

29/09/2022

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση