• Μεσόγειος Θάλασσα:

  Μια θάλασσα κλειστή

 • Κορινθιακός Κόλπος:

  Μια ...μικρή Μεσόγειος, μέσα στη Μεσόγειο.

 • Η παράκτια ζώνη του Κορινθιακού

  είναι πολύ σημαντική για την ευημερία των κατοίκων και την οικολογική ισορροπία.

 • Ο Κορινθιακός Κόλπος

  αποτελεί ένα κλειστό και πολύ διακριτό σύστημα.

 • ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Συμμετοχή της ΑΛΚΥΩΝ σε εκδηλώσεις Ιούλιος-Αύγουστος 2017

 Πλούσια και πολυποίκιλη σε μορφές ήταν η συμμετοχή της ΑΛΚΥΩΝ το φετινό καλοκαίρι.

ΑΝΤΙΚΥΡΑ

Στις 17/9/2017 συμμετείχαμε στην συνεδρίαση του ΣΠΟΑΚ και στην ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε στο μώλο Δήμος Αράχωβας-Διστόμου. Μοιράστηκαν  εκατοντάδες φυλλάδια και μιλήσαμε με δεκάδες πολίτες για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής.

 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Το καραβάνι της ΑΛΚΥΩΝ βρέθηκε στην παραλία του Λουτρακίου. Η υποδοχή από τους ντόπιους κατοίκους ήταν θερμή. Μας εκδήλωσαν τις ανησυχίες τους για όλα όσα συμβαίνουν στον Κορινθιακό κόλπο αλλά και για τα τοπικά πολύ σοβαρά θέματα που διαχρονικά οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να ''θάψουν'' και όχι να τα λύσουν προς όφελος της κοινωνίας.  

ΚΙΡΡΑ ΙΤΕΑΣ

Ο σύλλογος Δυτών Κρισσαίος (μέλος της ΑΛΚΥΩΝ) συμμετείχε και φέτος στο ετήσιο φεστιβάλ στην Κίρρα του Δήμου Δελφών 28/7/2017, στο περίπτερο που παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές ενημερώθηκαν όσοι επισκέπτες πέρασαν για τις θέσεις της ΑΛΚΥΩΝ σχετικά με τα μεγάλα θέματα του κορινθιακού το φαινόμενο της έξαρσης των μεδουσών το θέμα της ένταξης του κόλπου στην ζώνη natura 2000  καθώς και τις ενέργειες του συλλόγου πάνω στα θέματα της υπεραλίευσης και του θαλάσσιου πάρκου.

 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΩΡΙΔΑΣ

Ο περιβαλλοντικός σύλλογος Μοναστηρακίου Φωκίδος  ΄ Ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ΄ διοργάνωσε εκδήλωση στις 18/8/2017 με θέμα ΄ Ρύπανση Κορινθιακού- Δημόσια υγεία ΄ με ομιλητή τον καθηγητή βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Απόστολο Βανταράκη.

Ο εκπρόσωπος της ΑΛΚΥΩΝ στην παρέμβασή του αναφέρθηκε συνοπτικά στα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια τις περιοχές του Κορινθιακού. Επίσης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τα τοπικά θέματα. Κλείστηκε ραντεβού για το φθινόπωρο, ώστε μαζί η ομοσπονδία και ο τοπικός σύλλογος να προγραμματίσουν δράσεις για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.  

 

ZIRIA MUSIC FESTIVAL 2017 – ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

24-25-26 Αυγούστου, για πρώτη φορά φουλ τριήμερο! Το φεστιβάλ μεγαλώνει κάθε χρόνο. Μια μουσική γιορτή, συμμετοχική και ελεύθερη για όλους.

Η ΑΛΚΥΩΝ συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος με περίπτερο, μιας και το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην προστασία του Κορινθιακού κόλπου. Η εμπειρία μας ήταν πολύ θετική, η φιλοξενία των διοργανωτών άψογη, η παρουσία των μουσικών γκρουπ στο οροπέδιο της Ζήρειας στα 1800 μέτρα υψόμετρο ζεστή και πρωτότυπη.

Πρόκειται για μια μαραθώνια non stop μουσική γιορτή με τρεις σκηνές, open in και after, από νωρίς το μεσημέρι έως νωρίς το πρωί, με μπάντες και παραγωγούς, με εναλλακτικές δραστηριότητες, φιλική για όλες τις ηλικίες.

Και εφέτος, το φεστιβάλ είχε ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στον χώρο, από την αρχαία ελληνική μουσική έως τη σύγχρονη ροκ και ηλεκτρονική και από τη Θράκη έως την Κρήτη και την Αφρική. Συμμετείχαν είκοσι πέντε συγκροτήματα, από διάφορα είδη της ανεξάρτητης σκηνής  

 

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση