Κάποιοι ντόπιοι ''επαγγελματίες'' αλιείς, άνοιξαν πόλεμο στον Κορινθιακό...

Οικολογική καταστροφή για τον Κορινθιακό κόλπο η υπεραλίευση που σημειώθηκε και σημειώνεται τις τελευταίες μέρες σε αυτόν, από αλιείς που άδραξαν την ΄΄ευκαιρία΄΄ να ξεσκίσουν το οικοσύστημα ακόμα μια φορά, αλιεύοντας δεκάδες τόνους από μικρά τονάκια (ντάσκες)...

Για αυτούς το δόγμα είναι ΄΄ότι φάμε κι ότι πιούμε σήμερα΄΄. Αύριο δεν υπάρχει...

Οι επόμενες γενιές ΄΄ας πάνε να πνιγούν΄΄!

Για να σκέπτεται όμως κάποιος έτσι, από κάπου παίρνει και το δικαίωμα. Από που προέρχεται λοιπόν αυτό το θράσος;;

Η αλιευτική πολιτική της ελληνικής/ευρωπαϊκής Πολιτείας είναι αυτή που οπλίζει το χέρι αυτών των δραστών.

Έχουν να πουν κάτι για αυτό το έγκλημα οι βουλευτές του Kορινθιακού;

Ο σύνδεσμος των δήμων του Κορινθιακού (ΑΡΙΩΝ);

Οι δ/νσεις αλιείας των Περιφερειών;

Η δ/νση αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή ο ίδιος ο Υπουργός;

Οι εισαγγελικές αρχές; Δεν βλέπουν τίποτα;

 

Ακολουθεί σχολιασμός επί του θέματος όπως αναρτήθηκε από:

α) τον ΚΡΙΣΣΑΙΟ (Σύλλογος Ελευθέρων & Αυτόνομων Δυτών)

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ  ΑΠΟ ΓΡΙ -ΓΡΙ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ο ΚΟΛΠΟΣ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΨΑΡΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.
Η ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 90% ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.  ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ ΟΙ  ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΤΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΙ-ΓΡΙ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.

http://krissaiosdive.blogspot.gr/ 

 

β) την ΚΑΡΤΕΡΙΑ 

Οι γαλαξιδιώτες όσοι ζούνε μόνιμα στο Γαλαξείδι τι κάνανε όταν είδαν αυτήν την τεράστια οικολογική καταστροφή? Τα ιχθυαποθέματα τόνου μπακαλιάρου έχουν μειωθεί 90%. Το θαλάσσιο οικοσύστημα οδεύει σε πλήρη αφανισμό. Απορώ τρέξανε να αγοράσουν για αυτήν την μια φορά που πούλαγαν τσάμπα τα ψάρια γιατί αλλιώς θα τους μένανε. Οι ταβέρνες τρέξανε για να μοσχοπουλήσουν το Πάσχα 20 Ευρώ το κιλό ενώ αγόρασαν μια 2-3 ευρώ επιβραβεύοντας πρακτικά την αυτή την εγκληματική δραστηριότητα. ? Τα γρι γρι και οι τράτες είναι έγκλημα να δραστηριοποιούνται σε αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα του Κορινθιακού. Θα τα αφήσουμε έτσι κι αυτό όπως με τον βιολογικό όπου έχει μολύνει την θάλασσα? Θα τα αφήσουμε μέχρι να μην υπάρχει ψάρι στην θάλασσα. Ταβέρνες επιχειρήσεις θέλουν και τουρισμό πανάθεμά τους. Και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τον επισκέπτη. Παιδιά ησυχία μην φωνάζετε μη μάθουν πως οι ακαθαρσίες πέφτουν στην θάλασσα. Μην φωνάζουμε μην τυχόν και στεναχωρηθούν οι εγκληματίες με τις τράτες και τα γρι γρι. Παραλάβαμε παράδεισο για να αφήσουνε πίσω μας κόλαση. Άξιοι της μοίρας και της αδιαφορίας.

Μόλις πληροφορήθηκα πως πολλοί γαλαξιδιώτες βγάζανε φωτογραφίες και τρέχανε να πάρουν τσάμπα τα ψάρια αδιαφορώντας για την καταστροφή. Όταν τους πάει ο παράκτιος ψαράς φρέσκο τον σαργό και τους λέει δέκα ευρώ το κιλό τον βρίζουνε πως είναι πολλά. Αυτός σέβεται την θάλασσα και χρησιμοποιεί μεθόδους αλιείας όπως οι προπαππούδες μας αφήνοντας μας έναν πλούσιο σε ψάρια βυθό. Απαράδεκτοι. Ούτε καλημέρα στα ανθρωποειδή.
Επίσης μαθεύτηκε και πλάκωσαν Αλλά 5 γρι γρι από Πάτρα και ψαρεύουν όλη την περιοχή στον φάρο της Ψαρομύτας. Πάει και το άλλο κοπάδι με τα πιο μεγάλα ψάρια. Δεν αφήσανε τίποτα με λίγα λόγια.

(Dimitrios Zervas)

http://karteria1.blogspot.gr/ 

 

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση