Χρόνια ρύπανση με εξασθενές χρώμιο των υπόγειων υδάτων στο Σχίνο Κορινθίας – Η πολιτεία αδιαφορεί!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΧΙΝΟ

Σχίνος 15/09/2017

Προς: 1) Δήμαρχο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων κ. Γκιώνη Γεώργιο

2) Πρόεδρο ΔΕΥΑ Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων Θυμή Φίλιππο

 

Καταγγελία για έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων για το νερό στο Σχίνο από τον Δήμο και την ΔΕΥΑ Λουτρακίου

 

Ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος Λουτρακίου στην συνέντευξη που έδωσε στις 8/9/2017 στο κανάλι ΑΡΤ στην εκπομπή «  Όλα στη Φόρα » , παραδέχτηκε δημοσίως ότι υπήρξε μόλυνση στο δίκτυο ύδρευσης του Σχίνου. Αναμέναμε επίσης να ανακοινώσει και τα διορθωτικά μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν άμεσα, όπως του επισήμανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υπ Αριθμ. Πρωτ. 216516/49666 επιστολή της στις 25/08/2017.

Αντ’ αυτού ο δήμαρχος συνεχίζει να διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν ομαλά, την στιγμή που η ΔΕΥΑΛ χλωριώνει μέρος του δικτύου με μέθοδο διαφορετική από τις υποδείξεις και τις μετρήσεις της Περιφέρεις στα σημεία που η ίδια έχει επιλέξει για την ενημέρωση των κατοίκων ως υποχρεούνται.

Ο αξιότιμος κ. δήμαρχος μάλιστα προσπάθησε εντελώς να μειώσει τον κίνδυνο που επιφέρει στην δημόσια υγεία η μόλυνση του δικτύου ύδρευσης Σχίνου, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η κύρια αιτία του προβλήματος ήταν μια συγκεκριμένη γεώτρηση (εκτός της δημοτικής γεωτρήσεως) μικροβιολογικά και χημικά μολυσμένη (δειγματοληψία ΠΑΚΟΕ 7/8/2017).

Για τους λόγους αυτούς καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο και την ΔΕΥΑ Λουτρακίου και αιτούμεθα τα κάτωθι:

  1. Να ενημερώνονται ανελλιπώς (διαδικτυακά και εγγράφως) οι κάτοικοι του Σχίνου για το θέμα του νερού.
  2. Να αναρτήσει άμεσα η ΔΕΥΑΛ ως ορίζει ο νόμος, (διαδικτυακά και στα σημεία που συνήθως αναρτά προς ενημέρωση του κοινού στο Σχίνο) ολόκληρη την από 25/8/2017 επιστολή της Περιφέρεις με τις συνημμένες μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις.
  3. Να ενημερώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες με αντίστοιχες ανακοινώσεις τους κατοίκους του Σχίνου, ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο δίκτυο ύδρευσης και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των επτά διορθωτικών σημείων που επισημαίνει η Περιφέρεια, ώστε το δίκτυο να γίνει λειτουργικό και κατάλληλο για την δημόσια υγεία.
  4. Αιτούμεθα σύμφωνα με τον νόμο περί περιβαλλοντικής πληροφόρησης (ΦΕΚ 327/Β 2006), να μας αποσταλούν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση οι μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις της Περιφέρειας καθώς και ο αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβε η παρούσα επιστολή.

Αναμένουμε άμεσα εγγράφως ενημέρωση και δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα, παντός νομίμου δικαιώματός μας.

 

Οι κάτοικοι του Σχίνου

Πετρόπουλος Διονύσης

Δεσύλλας Δημήτρης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση