Εκδήλωση στο Μοναστηράκι Φωκίδος

Στις 21 Ιουλίου 2018, στο Μοναστηράκι Φωκίδος διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα : ‘Η χρήση του πλαστικού και οι συνέπειες του στο θαλάσσιο περιβάλλον και στον άνθρωπο’.

Διοργανωτής ήταν ο Περιβαλλοντικός σύλλογος Μοναστηρακίου Φωκίδος ‘Ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ’. Εισηγήτριες ήταν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες του εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη σειρά που μίλησαν:

  • Δήμητρα Αντωνίου: Ποιες είναι οι πηγές εισόδου των θαλάσσιων απορριμμάτων ;
  • Μαίρη Αρκαδιανού: Μικροπλαστικά, τι είναι και πως εισέρχονται στο θαλάσσιο περιβάλλον;
  • και Δήμητρα Αγγελοπούλου: Η επίδραση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο θαλάσσιο περιβάλλον, στους οργανισμούς και στον άνθρωπο.

Μετά το τέλος της ομιλίας, προέκυψαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες,, οι οποίες οδήγησαν σε μία εποικοδομητική και ενθαρρυντική συζήτηση προς όφελος του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Παρεμβάσεις έγιναν από τον εκπρόσωπο του συλλόγου ελεύθερων και αυτόνομων δυτών νομού Φωκίδας ‘ΚΡΙΣΕΩΣ’, κ. Πολυζώη Γιάννη, όπου και παρουσίασε υποθαλάσσιο βίντεο από τον Κορινθιακό κόλπο από την Κίρρα  Ιτέας έως την Ναύπακτο.

Τέλος, από την πλευρά της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού κόλπου η ‘ΑΛΚΥΩΝ’, ο κ. Δημοσθένης Αγγελόπουλος  Γ.Γ. του Δ.Σ. παρουσίασε τις προτάσεις της, για το πως  θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τα πλαστικά και μικροπλαστικά στον πλανήτη μας και στον Κορινθιακό.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση