Δείτε στο google earth το δελφικό τοπίο και την καταστροφή που επιφέρει το χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας

Το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας υπογράφηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2018  από τους Υπουργούς Κο Σταθάκη και Κο Φάμελλο  της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Κου Τσίπρα και

μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να αναζητήσει στο ΦΕΚ και στους χάρτες του ΦΕΚ , ενιαίους στην διεύθυνση του Υπουργείου  http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=514&language=el-GR

Το Χωροταξικό αυτό αποτελεί σύμφωνα με όποιον το έχει μελετήσει υπόδειγμα έργου αυτής της διαπλοκής που κατέστρεψε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πριν την κρίση, μέσα στην κρίση .

Έτσι , οι διατάξεις στο εν λόγω ΦΕΚ, αποδεικνύουν ότι η διαπλοκή εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της , μάλιστα αποθρασυνόμενη....
Για να κατανοήσει κανείς το πόσο απαράδεκτο, καταστροφικό  και προκλητικό μπορεί να είναι ένα Χωροταξικό νομοθέτημα  μοιάζει αρχικά δύσκολο , εάν κάποιος δεν γνωρίζει την περιοχή, τις ιδιαιτερότητές της  αλλά και τις πραγματικές της παραγωγικές δυνατότητες. 

Τμήμα της Στερεάς Ελλάδας όμως είναι και το Δελφικό Τοπίο. 

Η περιοχή γύρω από τους γνωστούς σε όλο τον κόσμο Δελφούς, ένα από τα κορυφαία αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας. 
Μία περιοχή απομονωμένη και αυτονομημένη χωρικά και  κοινωνικοοικονομικά από την ίδια την γεωμορφολογία της, που προσφέρεται ως αντιπροσωπευτικό μοντέλο για να μελετήσει κάποιος το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας χωρίς να χρειάζεται να ξέρει τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα.

Ακολουθούν οδηγίες για να δείτε στον ανάγλυφο χάρτη του Google Earth το Δελφικό τοπίο αλλά και το τι προβλέπει το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας. Ανοίξτε τα περιγράμματα, κατεβείτε στο επίπεδο του εδάφους, και δείτε μόνοι σας εάν μένει οτιδήποτε  αξιόλογο να ονομάζεται Δελφικό Τοπίο. 

Πατείστε εδώ (https://drive.google.com/drive/folders/1B1QJteh0k5uRHaFyrRdNlA185p5wcNbd)

και κατεβάστε τα 52 μικρά (1 έως 5 Kb το καθένα) αρχεία  περιγραμμάτων των Google Earth  από την ακόλουθη διεύθυνση και αποθηκεύστε τα όλα σε ένα φάκελο στο PC σας ή σε κάποιο φορητό αποθηκευτικό μέσο

Το καθένα αποτελεί το περίγραμμα αυτού που αναφέρει ο τίτλος του αρχείου. 

Ανοίγοντας στο Google Earth το καθένα από αυτά ή όλα μαζί  μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στον ανάγλυφο χάρτη του Google Earth  κανονικά με όσες δυνατότητες παρέχει το πρόγραμμα, έχοντας αποτυπωμένο πάνω στην επιφάνεια της περιοχής και το περίγραμμα που αφορά το κάθε αρχείο. 
Μπορεί επίσης να εμφανίζει ή να κρύβει ανά πάσα στιγμή το κάθε περίγραμμα  ώστε να μπορεί να αντιπαραθέτει περιγράμματα προστασία και περιγράμματα καταστροφής του τοπίου, να εντοπίζει τι είναι ορατό από πού, ποια χωριά βρίσκονται π.χ. πάνω σε μεταλλευτικές περιοχές κ.α.. 
Το τι σημαίνει νομικά ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως «μεταλλευτική» αναφέρεται αναλυτικά στην διεύθυνση http://karteria1.blogspot.com/2018/12/blog-post_578.html .

Οδηγίες για όποιον μπορεί να μη το έχει ξανακάνει.

Αφού κατεβάσουμε και σώσουμε τα 52 αρχεία Google Earth  σε κάποιο φάκελο.

1)Ανοίγουμε το Google Earth απευθείας ή ανοίγοντας κάποιο από αυτά τα αρχεία

2)Στην κεντρική οθόνη του Google Earth κάνουμε ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ πάνω αριστερά γωνία "Αρχείο"

3)Κάνουμε  ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ  στην επιλογή "Άνοιγμα"  

4)Στο πάνω μέρος του παραθύρου που ανοίγει για να αναζητήσουμε αρχείο προς εμφάνιση υπάρχει περιοχή για να αναγράψουμε όνομα αρχείου αν  επιθυμούμε. Αριστερά αυτής γραμμής υπάρχει βέλος/βέλη με τα οποία ψάχνουμε στο PC μας τον φάκελο στον οποίο έχουμε αποθηκεύσει τα 52 αρχεία, τον επιλέγουμε και εμφανίζεται λίστα με τα αρχεία.

5)Κάνουμε   ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ στο πρώτο αρχείο.

6)Κρατάμε πατημένο το  SHIFT και κάνουμε  ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ στο τελευταίο αρχείο. Έτσι μαρκάρει όλα τα αρχεία ταυτόχρονα ή αν θέλουμε μαρκάρουμε κάποια από αυτά. Επιλέξτε να τα ανοίξετε όλα μαζί μιας και στην συνέχεια  θα μπορείτε να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε όποιο περίγραμμα θέλετε κατά περίπτωση

7)Αφού μαρκάρουμε κάποιο ή όλα τα αρχεία κάντε ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ στο "Άνοιγμα"

8)Ανοίγει ο   χάρτης του Google Earth και πάνω αριστερά έχει ένα παράθυρο με μία λίστα με τους τίτλους των 52 (ή όσων) αρχείων που μαρκάρατε στο προηγούμενο βήμα , με ένα μικρό τετράγωνο αριστερά του τίτλου. 
Μαρκάροντας ή ξεμαρκάροντας στο μικρό τετράγωνο αριστερά από τον κάθε τίτλο με ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ, στον χάρτη  του  Google Earth εμφανίζεται ή κρύβεται στο ανάγλυφο της περιοχής , το περίγραμμα του συγκεκριμένου αρχείου.   

9)Εμφανίστε ή κρύψτε στην συνέχεια και κατά περίπτωση όποια περιγράμματα σας ενδιαφέρουν, κάντε ζούμ να δείτε ποια χωριά και ποιες περιοχές βρίσκονται μέσα ή έξω από κάθε περίγραμμα, αντιπαραθέστε προστατευόμενες περιοχές με περιοχές για εξόρυξη βωξίτη, αιολικά πάρκα , ιχθυοκαλλιέργειες κ.λ.π..  

Διευκρινήσεις για το τι βλέπετε στο κάθε περίγραμμα βάση του τι λέει ο τίτλος του αρχείου για όσους δεν έχουν ξαναασχοληθεί.

-Όσα αρχεία  έχουν τον όρο ΧΩΡΟΤΑΞ στον τίτλο τους , αποτελούν περιγράμματα από τις περιοχές που αποτυπώνονται στους χάρτες του ΦΕΚ του Χωροταξικού της Στερεάς Ελλάδας και προορίζονται για εξόρυξη βωξίτη, αιολικά πάρκα και ιχθυοκαλλιέργειες ανάλογα με την σχετική αναφορά στον τίτλο του κάθε  αρχείου.

-Τα αρχεία Δελφικού Τοπίου είναι είτε το περίγραμμα του χάρτη του ΦΕΚ του 1981 για το συνολικό τοπίο, είτε το περίγραμμα της περιοχής απολύτου προστασίας του πυρήνα του Δελφικού Τοπίου (Ζώνη Α) ή το σύνολο του πυρήνα του Δελφικού Τοπίου (Ζώνη Α και Β μαζί) αποτυπωμένα ακριβώς από τα αντίστοιχα ΦΕΚ.  

-Το αρχείο του  περιγράμματος της απόφασης της UNESCO και των περιοχών NATURA είναι αποτυπωμένα από τους αντίστοιχους επίσημους χάρτες.

-Το περίγραμμα του  ελαιώνα της κοιλάδας του Δελφικού Τοπίου ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ» από την Ε.Ε..

-Όσα αρχεία έχουν ταυτόχρονα στον τίτλο το ΧΩΡΟΤΑΞ και το ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, είναι αυτά που η μεταλλευτική περιοχή, τα αιολικά και οι ιχθυοκαλλιέργειες που προβλέπονται, βρίσκονται μέσα στο Δελφικό Τοπίο.

Δείτε επίσης:

-Δυτικά της Ιτέας τις τεράστιες εγκαταστάσεις βωξίτη που αναπτύχθηκαν σε αυτή την έκταση καταπατώντας μεταξύ άλλων πολλών νόμων και επανειλημμένα τις αποφάσεις για την προστασία της Ζώνης Β του Δελφικού Τοπίου χωρίς καμία τιμωρία και με τις πρόσφατες κυβερνήσεις , περιλαμβανομένης και της παρούσας, να συγκαλύπτουν το πολιτιστικό και όχι μόνο έγκλημα, με το  να ανανεώνουν άδειες και παραχωρήσεις αιγιαλού και παραλίας είχαν λήξει.

-Την υποδειγματική απόλυτη απαξίωση της  χερσονήσου της Δεσφίνας (τεράστιας αναπτυξιακής δυνατότητας στην βάση του Δελφικού Τοπίου  που χάνεται εντελώς)  που μέχρι πρόσφατα είχε μείνει ανέγγιχτη όπως ήταν η Ελλάδα πριν εκατό χρόνια και ξαφνικά προορίζεται για εξόρυξη βωξίτη και αιολικά πάρκα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο της Ελλάδας κατασκευάζεται ήδη (ανοίγονται δρόμοι) εκεί που δείχνει το ανάλογο αρχείο.

-Περιηγηθείτε ανάμεσα στην Βίνιανη και την Βάργιανη, δυτικά από τα Καστέλια και την Γραβιά και γενικά στην Γκιώνα και τον Παρνασσό και δείτε τα σεληνιακά  τοπία των επιφανειακών εξορύξεων στη θέση παρθένων δασών που χρωστάει η εξορυκτική δραστηριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο και τον Ελληνικό λαό. 

Σύμφωνα με αυτούς που αποκαλούν το Χωροταξικό αυτό ως τον απόλυτο διασυρμό και αυτοεξευτελισμό την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –Τσίπρα, μεταξύ άλλων στο ΦΕΚ επιχειρείται ώστε τα χρέη αυτών των αποκαταστάσεων (ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ  χωρίς να περιλαμβάνονται τα πρόστιμα για το πλήθος παρανομιών που θα βρεθούν αν γίνουν έλεγχοι)  να συγκαλυφθούν και να επιβαρυνθούν στα δημόσια και ευρωπαϊκά ταμεία... Επίσης με το Χωροταξικό αυτό, εξακολουθεί να επιτρέπεται η επιφανειακή εξόρυξη (προτείνεται να μην την κάνουν αν έχουν την καλή θέληση...) ενώ όπως αποδεικνύεται στην πραγματικότητα, μετά από δεκαετίες δραστηριότητας , δεν έχουν κανένα αξιόλογο δείγμα αποκατάστασης να παρουσιάσουν.   

Ο καθένας πλέον, μπορεί   να δει μόνος του και χωρίς μεσάζοντες την αλήθεια. Να δει τις παραλίες και τα βουνά του Δελφικού Τοπίου, το κάθε τι στο ανάγλυφο της γης στο Google Earth.

Κατεβείτε στο επίπεδο του εδάφους για να δείτε τι απομένει από το τοπίο, και θα αποκτήσετε την δική σας άποψη για το εάν το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας είναι προϊόν διαπλοκής ή όχι...

Για όσους δεν έχουν ξαναασχοληθεί με το Δελφικό Τοπίο

Το Δελφικό Τοπίο έχει …, τους γνωστούς  Δελφούς, διάσπαρτο πλήθος  πολλών άλλων πολύ σημαντικών μνημείων , όλων των περιόδων της Ελληνικής ιστορίας. Έχει αναγνωριστεί με μια σειρά θεσμικών αποφάσεων για την πολιτιστική και φυσική του μοναδικότητα, έχει ταυτόχρονα εξήντα χιλιόμετρα παραλία έξι εκ των οποίων είναι συνολικά το πλήθος μικρών και μεσαίων προσβάσιμων παραλιών όπως ακριβώς προτιμάται από τους τουρίστες.
Στην  θάλασσα του κόλπου των Δελφών που μαζί με όλο τον Κορινθιακό εντάχθηκε πρόσφατα και στην θαλάσσια NATURA. 
Έχει μικροκλίμα με κορυφαία ηλιοφάνεια πανελλαδικά και κορυφαία επίσης σε πανελλαδικό επίπεδο προστασία από τους ανέμους. 
Έχει παραδοσιακούς οικισμούς όπως Γαλαξίδι , Χρισσό, Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, τους ορεινούς  όγκους  Παρνασσού και Γκιώνας, με παρθένα δάση και άλλα  πολλά χαρακτηριστικά  που δικαιολογούν απόλυτα τις εθνικές και διεθνείς αποφάσεις που το χαρακτηρίζουν μοναδικό.Αυτόν τον τόπο, το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας τον δίνει με απόλυτο τρόπο στην εξόρυξη βωξίτη σχεδόν  παντού, στα αιολικά στις βουνοκορφές και στις ιχθυοκαλλιέργειες μέχρι την ακτή και σε κάθε όρμο. 

Για maximum 600 θέσεων εργασίας στην καλύτερη περίπτωση για όλες αυτές τις δραστηριότητες, αποκλείοντας κάθε άλλη προοπτική για ένα πληθυσμό 25.000 κατοίκων. 
Μόνο οι θέσεις που θα χαθούν από την υπάρχουσα τουριστική εκμετάλλευση μετά την υπονόμευση που έχει δεχθεί και δέχεται ο εν λόγω κλάδος  θα είναι περισσότερες.

Μόνοι κερδισμένοι, τα γνωστά ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται εδώ και χρόνια την περιοχή  σύμφωνα με ένα πλήθος καταγγελιών που δεν έχουν λάβει απάντηση από καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα... 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση