Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων

Η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να εξασφαλίσει την κατάλληλη συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων, όπως απαιτείται από την οδηγία 91/271/ΕΟΚ για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Αγωγή των κατοίκων της Αιγείρας Αχαίας πριν καταρεύσει ο ΧΥΤΑ και τα σκουπίδια φτάσουν στον Κορινθιακό

Ενα ακόμα επεισόδιο - ο καιρός θα δείξει κατά πόσο θα 'ναι θερμό ή όχι - έρχεται πολύ σύντομα να προστεθεί στο σίριαλ «απορρίμματα στην Αιγιάλεια».

Διαβάστε Περισσότερα

Τα σκουπίδια που φυτρώνουν. Η μάχη της φύσης απέναντι στην ανθρώπινη αδιαφορία [ΒΙΝΤΕΟ]

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο Ηλείας επάνω στην όχθη του ποταμού Αλφειού και μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα πριν από της εκβολές του στην θάλασσα γράφεται εδώ και περίπου 10 χρόνια μια από της πιο μαύρες αλλά και δισφημιστικές για την χώρα μας ιστορία.

Διαβάστε Περισσότερα

Ιαπωνία-ΗΠΑ-Γερμανία: Οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς πλαστικών απορριμμάτων του Πλανήτη

Πρόσφατα μια είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Η Μαλαισία αναγκάστηκε να στείλει πίσω τόνους πλαστικών αποβλήτων σε αρκετές χώρες της δύσης. Ακολούθησε ο Πρόεδρος της Φιλιππίνων που επέστρεψε 1.500 τόνους οικιακών αποβλήτων στον Καναδά μετά από χρόνια νομικής μάχης. Το παγκόσμιο εμπόριο αποβλήτων, το οποίο διατηρούσε χαμηλό προφίλ για χρόνια, βγαίνει στο φως.

Τα πλαστικά απόβλητα, τα οποία εξακολουθούν να εισάγονται από ορισμένες χώρες για χρήση από εταιρείες ανακύκλωσης, έχουν γίνει πρωτοσέλιδα. Ενώ η ανακύκλωση των ξένων πλαστικών απορριμμάτων μπορεί να είναι επικερδής, η έλλειψη κανονισμών και η επίβλεψη έχουν προκαλέσει μια πληθώρα προβλημάτων στις χώρες υποδοχής. Πρόσφατα η Κίνα αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή τους εν μέσω περιβαλλοντικών ανησυχιών. Μετά την αποχώρηση της Κίνας, η Μαλαισία έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς πλαστικών αποβλήτων, κάτι που προσπαθεί να αλλάξει.

Αυτή η στροφή γίνεται αισθητή στην Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, οι οποίες ήταν οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς πλαστικών απορριμμάτων το 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την πλατφόρμα UN Comtrade, η Ιαπωνία έκανε εξαγωγή 926.000 τόνους ή 18.500 δοχεία μεταφοράς στο εξωτερικό το προηγούμενο έτος! Οι Η.Π.Α έκαναν εξαγωγή 811.000 τόνους ή 16.200 δοχεία, ενώ η Γερμανία 701.000 τόνους ή 14.000 εμπορευματοκιβώτια.

Και τι θα κάνουν τώρα τα μολυσμένα πλαστικά τους οι πλούσιες χώρες της Γης; Οι ειδικοί αναμένουν ότι τα ρεύματα πλαστικών αποβλήτων που εξάγονται από τις βιομηχανικές χώρες θα συνεχίσουν να προωθούνται σε χώρες όπου δεν υπάρχουν ακόμη ρυθμίσεις προστασίας τους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση