• Μεσόγειος Θάλασσα:

  Μια θάλασσα κλειστή

 • Κορινθιακός Κόλπος:

  Μια ...μικρή Μεσόγειος, μέσα στη Μεσόγειο.

 • Η παράκτια ζώνη του Κορινθιακού

  είναι πολύ σημαντική για την ευημερία των κατοίκων και την οικολογική ισορροπία.

 • Ο Κορινθιακός Κόλπος

  αποτελεί ένα κλειστό και πολύ διακριτό σύστημα.

 • ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η αλήθεια για το διήθημα της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στα νερά του Κορινθιακού

Παρακάτω ακολουθεί δημοσιοποίηση αλληλογραφίας που αποδεικνύει την διασπορά διηθήματος στο Κορινθιακό από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Πριν όμως δημοσιοποιούμε και την σχετική επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία μας στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΠΟΑΚ.

 

ΠΡΟΣ : ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΠΟΑΚ 

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΗΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑτΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ 

Κύριοι της Εκτελεστικής Επιτροπής,

     Σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΣΠΟΑΚ των τελευταίων ετών αλλά και στην τελευταία συνεδρίαση στην Αντίκυρα Βοιωτίας στις 19/7/17 και στην ανοιχτή εκδήλωση που έγινε στον μόλο της Αντίκυρας (την ίδια ημερομηνία), ο Αντιπρόεδρος κύριος Πνευματικός Αλέξανδρος επέμεινε ότι η εταιρία ΑτΕ δεν διαθέτει πλέον το διήθημα από το φιλτράρισμα της κόκκινης λάσπης στον Κορινθιακό κόλπο.

Στην εν λόγω τελευταία συνεδρίαση, τόσο οι εκπρόσωποι της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας ΄΄Η ΑΡΤΕΜΙΣ΄΄ (μέλος της ΑΛΚΥΩΝ), όσο και κατόπιν κατά την ανοικτή εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΛΚΥΩΝ, μάταια προσπαθούσαν να πείσουν τον κύριο Αντιπρόεδρο ότι με βάση την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εταιρίας αποβάλλονται διά μέσου του παλιού αγωγού της κόκκινης λάσπης πάνω από διακόσιοι χιλιάδες τόνοι διηθήματος ετησίως στον Κορινθιακό.

Δεσμευθήκαμε στην ανοικτή εκδήλωση να σας καταθέσουμε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που έχουμε ως Ομοσπονδία, τα οποία αποδεικνύουν ότι πράγματι πέφτει το διήθημα στον Κορινθιακό.

Σήμερα σας αποστέλλουμε όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν τα ανωτέρω.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε το διαβιβαστικό και τα έγγραφα σε όλα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΠΟΑΚ για την αποκατάσταση της αλήθειας. 

Και συγκεκριμένα:

 1. Έγγραφο της ΑΛΚΥΩΝ προς Υ.Π.Ε.Κ.Α: ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ – ΔΙΗΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΙΛΥΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ (13/1/2013) 
 1. Απάντηση του Υ.Π.Ε.Κ.Α στο ανωτέρω έγγραφο: ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΗΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΩΝ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ (7/2/2013) – αρ. πρωτ. 181188 
 1. Έγγραφο της ΑΛΚΥΩΝ προς Υ.Π.Ε.Κ.Α: ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ – ΔΙΗΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΙΛΥΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ (22/7/2015) – αρ. πρωτ. 36/2015 
 1. Απάντηση του Υ.Π.Ε.Κ.Α στο ανωτέρω έγγραφο: ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΗΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΙΛΥΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ (21/10/2015) – αρ. πρωτ. 150931

 

 

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση