Δράσεις

Εκπαίδευση και παιχνίδι στην Φτέρη Αιγίου

28/5/2016

Την Πέμπτη 19 Μαΐου, ο Φιλοδασικος Σύλλογος Φτέρης φιλοξένησε δασκάλους και μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Αιγίου στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα ΄΄το δάσος της Φτέρης Αιγίου΄΄.  

Εκεί ανακαλύψαμε τις ομορφιές της ορεινής Αιγιάλειας και συγκεκριμένα της Φτέρης.

Οι μεγάλοι θυμήθηκαν ενώ οι μικροί φίλοι έμαθαν κάποια πράγματα για πρώτη φορά.

 

Ο σκοπός της επίσκεψης στο χωριό της Φτέρης ήταν να μάθουν τα παιδιά πράγματα για την φύση μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης, έτσι ώστε να έρθουν κοντά της, να την αγαπήσουν και κατ΄ επέκταση γνωρίζοντας τι ακριβώς μας προσφέρει αυτή, να την φροντίσουν.

Η εκδρομή ξεκίνησε με μια βόλτα στην φύση και αμέσως μετά με επίσκεψη στον Φιλοδασικό Σύλλογο Φτέρης.

Όλοι μαζί εκεί μάθαμε την ιστορία του συλλόγου, τους αρχικούς λόγους που ιδρύθηκε, και την σταδιακή εξέλιξή του μέσα από την διαχρονική ύπαρξή του και τις δράσεις του.

Στην συνέχεια συνεχίσαμε την εκδρομή μας μέσα από μονοπάτι στο δάσος, μαθαίνοντας για τα φυτά, τα λουλούδια και τα δέντρα που συναντούσαμε στον δρόμο μας, τα αρνητικά που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του παρελθόντος, το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην επαναληφθούν και γενικότερα το πώς αποκτούμε συνείδηση του ότι το περιβάλλον γύρω μας είναι το σπίτι μας και πρέπει να το συντηρούμε ώστε να συντηρεί κι αυτό εμάς.

Συνεχίσαμε παίζοντας και μαθαίνοντας με πυξίδες τον τρόπο που προσανατολιζόμαστε.

Τέλος καταλήξαμε να φτιάξουμε όμορφα κολάζ με λουλούδια κτλ που οι μαθητές είχαν μαζέψει κατά την διάρκεια του περιπάτου ώστε να τα πάρουν και ως αναμνηστικά.

Επιστρέψαμε για τον γυρισμό έχοντας όλοι τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτήν την βόλτα μας στην φύση, πετυχαίνοντας να είναι όλο αυτό κάτι ενδιαφέρον για τα παιδιά και όχι μια στείρα σχολική εκδρομή.

Στο τέλος δώσαμε υπόσχεση για ανανέωση του ραντεβού μας στο μέλλον.

 

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση