Τα μισά δάση της ΓΗΣ έχουν πια χαθεί

Κάθε χρόνο κόβονται 15 δισεκατομμύρια δέντρα -- 476 κάθε δευτερόλεπτο. Τροπικά δάση και ζούγκλες αποδεκατίζονται για να πάρουν τη θέση τους ακόμα περισσότερα μοσχάρια, φοινικέλαιο και σόγια. Σήμερα όμως έχουμε μια μοναδική ευκαιρία.
Αυτή τη στιγμή η ΕΕ εξετάζει ένα νέο νόμο που θα απαγορεύει κάθε προϊόν που συνδέεται με την αποψίλωση των δασών. Η αγορά της Ευρώπης είναι τόσο τεράστια, που αν ο νόμος περάσει, μπορεί να αναγκάσει ακόμη και τις μεγαλύτερες πολυεθνικές να αλλάξουν, μεταμορφώνοντας έτσι το παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων και βοηθώντας να σωθούν τα δάση του πλανήτη μας. 
 
Η Γη έχει ανάγκη αυτό το νόμο -- ας τον στηρίξουμε για να περάσει!
 
Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο ψήφισμα. Θα λάβεις μέρος στην επίσημη διαβούλευση της ΕΕ. Κάθε φωνή μετράει. Κάθε υπογραφή θα βοηθήσει τους νομοθέτες να περάσουν τον πιο δυνατό νόμο για την προστασία των δασών. Ας τους ξεκουφάνουμε. Υπόγραψε και διάδωσέ το παντού:

Στηρίζω το νόμο για τα δάση

Η αποψίλωση ήταν τεράστιο πρόβλημα πριν μια δεκαετία -- τώρα ο πλανήτης είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα δάση μάς προσφέρουν οξυγόνο, προστατεύουν το κλίμα και φιλοξενούν το 80% της χερσαίας ζωής. Παρόλα αυτά κατακερματίζονται.

Τώρα όμως μπορούμε να σώσουμε τα δέντρα και με το νόμο!
 
Αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να απαγορέψει το εμπόριο δασοκτόνων προϊόντων σε όλη την ΕΕ, βάζοντας έτσι στη θέση τους τις εταιρείες που κερδοσκοπούν σκοτώνοντας δάση και δέντρα που έχουν σταθεί όρθια για αιώνες.
 
Ας το κερδίσουμε! Για τις ζούγκλες, τους ουρακοτάγκους, τα τζάγκουαρ, τους γορίλες, τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στα δάση της Γης, και για κάθε φορά που στάθηκες κάτω από ένα δέντρο και το κοίταξες με δέος -- λάβε μέρος τώρα στην επίσημη διαβούλευση:

Στηρίζω το νόμο για τα δάση

Το κίνημά μας έχει πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για την προστασία των δασών του πλανήτη μας: Απ' τη στήριξη των κοινοτήτων του Αμαζονίου που μάχονται για να σώσουν το σπίτι τους απ' τους παράνομους κτηνοτρόφους, μέχρι τον έρανο για την αγορά τροπικού δάσους στην Ινδονησία. Τώρα ας ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας, για να βοηθήσουμε να σπάσει η καταναλωτική αλυσίδα που καταστρέφει τα τελευταία δάση της Γης.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Σπύρος, Mike, Νανά, Nick, Martyna, Anneke, Adela, Luis κι όλη η ομάδα του Avaaz
Τα μισά δάση της Γης έχουν πια χαθεί.
476 δέντρα σκοτώνονται κάθε δευτερόλεπτο -- για να πάρουν τη θέση τους μοσχάρια, φοινικέλαιο κι άλλα πολλά προϊόντα που αγοράζουμε καθημερινά. Όμως τώρα η Ευρώπη εξετάζει ένα νέο νόμο για να απαγορευτούν τα δασοκτόνα προϊόντα! Ας ενώσουμε τις φωνές μας για να περάσει -- λάβε μέρος στην επίσημη Ευρωπαϊκή διαβούλευση πριν κλείσει. Κάθε υπογραφή μετράει και βοηθάει να περάσει ο πιο ισχυρός νόμος για την προστασία των δασών μας. Ας τους ξεκουφάνουμε!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

06/11/2020
ΠΗΓΗ:styga.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση