Μέχρι να στεγνώσουν οι θάλασσες...

Κάποιοι νομίζουν ότι τρώγοντας ψάρια από κλωβούς γλιτώνουν τη ζωή άγριων ψαριών ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Το βασικό οικολογικό πρόβλημα με τις ιχθυοκαλλιέργειες δεν είναι μόνο  τα τοπικά προβλήματα ρύπανσης. Υπάρχει κάτι πολύ πολύ χειρότερο: όλα τα δημοφιλή ψάρια που εκτρέφουμε (τσιπούρα, λαβράκι, σολομός κ.λπ.) είναι σαρκοφάγα και χρειάζονται ιχθυοτροφές που φτιάχνονται από άγρια ψάρια. Σχεδόν το ένα πέμπτο των ψαριών που αλιεύονται αυτή τη στιγμή στη φύση γίνονται ιχθυοτροφές. Για κάθε κιλό ψαριού από κλωβούς έχουν αλιευθεί έως και διπλάσια ή και πολύ περισσότερα κιλά άγριων ψαριών.

Αυτή η παρόνοια θα στερέψει τις θάλασσες. Αυτή η νέα δημοσίευση συνοψίζει κάποια βασικά στοιχεία - τα οποία φωνάζουμε εδώ και χρόνια.

Η ιχθυοκαλλιέργεια όντως μπορεί να δώσει λύση στο παγκόσμιο διατροφικό αδιέξοδο αλλά όχι με τέτοια ψάρια.

Η χώρα μας και ειδικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αντί να στρέψουν την προσοχή στη σωτηρία των θαλασσών και τη στήριξη της παράκτιας αλιείας, "επενδύουν" σε αυτό τον ληστρικό κλάδο, ο οποίος κάποια στιγμή θα καταρρεύσει αφήνοντας έρημες θάλασσες, άπειρα σκουπίδια και ρύπανση.

https://www.ciwf.org.uk/news/2019/04/new-report-explores-the-use-of-wild-fish-to-feed-farmed-fish?utm_campaign=fish&utm_source=ciwftw&utm_medium=twitter&fbclid=IwAR3piFT21yn8Ok7HMqKYBuSq8qH9KibcqGSriy20QT_VzToYhM6rvSj8R2A

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση