Προκλητική συνέχιση-σκάνδαλο βωξιτικής δραστηριότητας στους Δελφούς

Στους Δελφούς, στον ομφαλό της γης, εκεί που άρχισε να χτυπά η καρδιά του Τουρισμού στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο, ο τουρισμός εκδιώχθηκε χάριν των συμφερόντων εξόρυξης βωξίτη και έφτασαν να έχουν την πρωτιά στην φτώχεια, ακόμη και στην περίοδο ευημερίας της Ελλάδας. Δυστυχώς όμως παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες, το σκάνδαλο των συμφερόντων που επιχειρούν να μετατρέψουν και με επίσημες αποφάσεις το Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σε μεταλλευτική περιοχή συνεχίζεται και αναπτύσσεται κατά τα πρότυπα των υπανάπτυκτων χωρών.

Η υπόθεση συγκαλύφθηκε και προωθήθηκε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά και η παρούσα Κυβέρνηση αρνείται να δώσει οριστικό τέλος. Αρνείται να κάνει τα αυτονόητα, να αποκαταστήσει τις αδικίες του παρελθόντος, να γκρεμίσει το τείχος των αποφάσεων που έστησε η διαπλοκή και η διαφθορά φυλακίζοντας τους Δελφούς στην τριτοκοσμικού τύπου μεταλλευτική προοπτική. Ήρθαν θα φύγουν και αυτοί κάποτε και η Ιστορία θα τους καταγράψει πιθανά σε μία από τα ίδια; Αδιάφορο. Αλλού βρίσκεται η ουσία.
Οι καταγγελίες από το 2009 και μέχρι πριν λίγους μήνες πως οι μεταλλευτικές εγκαταστάσεις βωξίτη στην καρδιά του προστατευόμενου Δελφικού Τοπίου, δίπλα στο λιμάνι της Ιτέας, έχουν καταπατήσει πολλαπλά τον σχετικό Νόμο και πλήθος άλλων Νόμων παραμένουν αναπάντητες. Παρανομία στην παρανομία, οι εγκαταστάσεις αυτές κυριάρχησαν στο Τοπίο που κατά τα άλλα προστατεύτηκε από τουριστικές και αγροτικές μονάδες, οδηγώντας τους Δελφούς από πρωτοπόρο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας πριν πενήντα χρόνια σε μονοήμερη εκδρομή και πανελλαδικά πρώτον σε φτώχια και ανεργία.
 
διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην σελίδα της ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ:
 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση