Επιστολή προς ΕΠΖ Δ. Αιγιαλείας: Ο Βουραϊκός ποταμός και η θάλασσα του Κορινθιακού Κόλπου δεν μπορεί να είναι ο βόθρος αστικών λυμάτων των Καλαβρύτων και των τυροκομικών εταιριών της περιοχής

Κύριοι/ες,

Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ» μαζί με τους τοπικούς συλλόγους-μέλη της και τους Πολίτες που ζουν και επισκέπτονται την περιοχή της Αιγιάλειας αγωνιούν για την ρύπανση του Βουραϊκού ποταμού. Παλεύουν να κλείσουν οι παράνομοι αγωγοί αστικών αποβλήτων στην πόλη των Καλαβρύτων.

 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων γνωρίζει το θέμα και υποσχέθηκε πριν δυο χρόνια στην Ομοσπονδία ότι θα κάνει το παν για να βρεθούν οι παράνομες αποχετεύσεις και να σφραγιστούν οριστικά.

Οι εταιρείες-τυροκομεία της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων ρίχνουν τα απόβλητά τους παράνομα με αγωγούς κατευθείαν στο ποτάμι, εξοικονομώντας το κόστος επεξεργασίας αυτών. Η περιβαλλοντική νομοθεσία απαγορεύει την ρίψη αποβλήτων στους υδάτινους φορείς είτε αυτοί είναι χείμαρροι-ποτάμια ή θάλασσα. Ποια τα αποτελέσματα του Δημάρχου για τις παράνομες αποχετεύσεις και ποια τα αποτελέσματα των ελεγκτικών αρχών της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σχετικά με την διάθεση των αποβλήτων των τυροκομικών εταιρειών; Αυτά φαίνονται ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού, στην ποιότητα των νερών του ποταμού.

 

Μαζί με την επιστολή αυτή παραθέτουμε τα παρακάτω:

 

1. Φωτογραφικό υλικό όπου διακρίνεται η μόλυνση του ποταμού.

2. ► Υπογραφές που συλλέχτηκαν  από τους πεζοπόρους , σε κείμενό μας, στο 35ο πέρασμα του Βουραϊκού.

3. Μικροβιολογική ανάλυση δείγματος του νερού που έχει γίνει από το Πανεπιστήμιο Πατρών ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατ. Αιγιάλειας.

 

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, τί κάνει ο Δήμος και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιάλειας για να σταματήσει η ρύπανση των υδάτων του ποταμού και της θάλασσας;

 

Τέλος, σας υποβάλλουμε τις εξής προτάσεις:

 

1. Να γίνει αυτοψία της Επιτροπής σας στην περιοχή (λαμβάνοντας υπόψη και την ανάλυση δείγματος που έχει γίνει από το Πανεπιστήμιο Πατρών).

2. Να γίνει συζήτηση ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καλώντας μας να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας για να πάρετε συγκεκριμένες αποφάσεις ως Επιτροπή στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας.

3. Να φέρετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας.

 

τηλ. επικοινωνίας

Αγγελόπουλος Δήμος/6977932523

Οικονόμου Κώστας/6971667009

 

 

 

Για την ΑΛΚΥΩΝ                                                      Για τον ΠΕΡΙΒ. ΣΥΛΛ. ΑΝ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ

 

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ                                      ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση