Βοθρολύμματα στον όρμο του Αιγίου κατευθείαν από τον αγωγό της ΔΕΥΑ

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου του 2015, στις 07:30, δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΛΚΥΩΝ, έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν να χύνονται στην θάλασσα βοθρολύματα, στο ύψος του παλιού λιμεναρχείου, κατευθείαν από τους δύο αγωγούς αποχέτευσης της ΔΕΥΑ. (Επισυνάπτουμε φωτογραφίες).

 

Τα λύματα αυτά πρέπει να χύνονταν στην θάλασσα για αρκετές ώρες αφού εκτείνονταν με κατεύθυνση προς την Στερεά Ελλάδα, σε μήκος περίπου ενός μιλίου.

Από διερχόμενους ντόπιους κατοίκους, που είδαν και αυτοί το συμβάν, πληροφορηθήκαμε ότι βοθρολύματα χύνονταν κατά περιόδους και σε προηγούμενες μέρες μετά τις τελευταίες βροχές που συνέβησαν στις αρχές του τελευταίου δεκαημέρου του Οκτωβρίου. Η διοίκηση της ΔΕΥΑ καθώς και το λιμεναρχείο Αιγίου, γνωρίζουν το πρόβλημα. Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι σε πολλά σημεία στον ιστό της πόλης του Αιγίου συνδέεται ο αγωγός των όμβριων με αυτόν της αποχέτευσης. Ειδικά στην περιοχή δυτικά της οδού Σολωμού (άνω πόλη Αιγίου) αυτό συμβαίνει κατά κόρον.

Ζητάμε από την διοίκηση της ΔΕΥΑ και τον Δήμαρχο Αιγιάλειας να ενημερώσουν υπεύθυνα και ειλικρινά τους Πολίτες και τους εκατοντάδες λουόμενους στις παραλίες της Αλυκής και του Αγίου Νικολάου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

  • Αληθεύουν οι μαρτυρίες των κατοίκων του Αιγίου για την σύνδεση του αγωγού όμβριων με αυτόν της αποχέτευσης και σε ποιες περιοχές συμβαίνει αυτό;
  • Γιατί οι δύο αγωγοί στο παλιό λιμεναρχείο λειτουργούν ως αγωγοί εκτόνωσης του δικτύου αποχέτευσης σε περίπτωση υπερφόρτωσης ή βλάβης; Είναι νόμιμο αυτό;
  • Μήπως θα έπρεπε στις περιπτώσεις προβλημάτων στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης να έχουν δημιουργηθεί υποδομές υποδοχής των λυμάτων μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, πχ υπόγειες δεξαμενές;
  • Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα από τους κατοίκους του δήμου τα γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιάλειας και τι κάνει για την επίλυσή τους;

Αν αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν σε κάθε μικρή ή μεγάλη πόλη του Κορινθιακού τότε η θάλασσα μας θα γίνει χαβούζα σε λίγα χρόνια.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγιάλειας, τα ανωτέρω γεγονότα αναιρούν οποιαδήποτε προσπάθειά σας για τουριστική ανάπτυξη της Αιγιάλειας με κεντρικό άξονα την θάλασσά μας και τις παραλίες μας.

Επισυνάπτουμε φωτογραφίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση