NEA

ANAKOINΩΣΗ ΣΥΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΚΡΑΤΑΣ

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος.
Παραλίας ΑΚΡΑΤΑΣ. Απρίλιος 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από μακροχρόνιους αγώνες, χρονοβόρες και δαιδαλώδεις διαδικασίες άρχισαν επιτέλους οι εργασίες κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων των παραλιακών οικισμών της Ανατ. Αιγιαλείας, τα οποία θα μεταφέρουν τα λύματα της παραλιακής ζώνης (από την περιοχή Αιγείρας – Ακράτας έως το Αίγιο) στον αναβαθμισμένο Βιολογικό Καθαρισμό του Αιγίου.
Ήδη εκτελούνται εργασίες σε ορισμένους γειτονικούς παραλιακούς οικισμούς της Αν . Αιγιαλείας και αναμένεται η έναρξη των εργασιών κατασκευής των αποχ. δικτύων, αμέσως μετά το Πάσχα 2022, στην παραλία Συλιβαινιώτικων (δυτική παραλία Ακράτας). Οι εργασίες θα διακοπούν κατά τη θερινή περίοδο για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη τουριστική κίνηση της περιοχής και θα συνεχιστούν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη περιοχή του Κράθιου (ανατολική παραλία Ακράτας) και της Αιγείρας, με στόχο να ολοκληρωθούν περί το τέλος του 2022.
Οπότε, όπως είναι προφανές, ΕΠΕΙΓΕΙ να δρομολογηθούν, με ευθύνη του Δήμου, οι διαδικασίες σύνδεσης των κατοικιών της παραλιακής περιοχής Ακράτας – Αιγείρας με το αποχ. δίκτυο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του.
Συγκεκριμένα, επείγει να καθοριστεί το κόστος και το χρονοδιάγραμμα των συνδέσεων με το αποχ. δίκτυο, να υπάρξουν οικονομικές διευκολύνσεις (π.χ. δόσεις) για τους δημότες με χαμηλό εισόδημα και τέλος, με ευθύνη του Δήμου, να οριστούν οι τεχνικοί υπεύθυνοι για τις συνδέσεις, οι οποίες, προφανώς, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα για να διαφυλαχθεί επιτέλους η θάλασσα μας, ο υδροφόρος ορίζοντας και το ευρύτερο Περιβάλλον της περιοχής μας από ηθελημένες ή αθέλητες διαρροές λυμάτων.
Ο Σύλλογος μας, ο οποίος μαζί με τοπικούς φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες της Αιγιάλειας, έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκτήσει, επιτέλους, αποχέτευση η περιοχή μας, θα συνεχίσει να παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις των εργασιών, μέχρι την πολυπόθητη ολοκλήρωση τους .
Στα πλαίσια αυτά καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να βρίσκονται σε εγρήγορση, να υποστηρίζουν τις ενέργειες του Συλλόγου μας και να παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Κυρίως όμως καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη αναβάθμιση του Περιβάλλοντος στη περιοχή μας να υποστηρίξουν την αναγκαία ανανέωση των μελών του Διοικ. Συμβουλίου του Συλλόγου μας για να συνεχιστεί η δράση του, δεδομένου ότι τόσο η περιοχή Ακράτας-Αιγείρας, όσο και η ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας αντιμετωπίζουν, εκτός από το αποχετευτικό και άλλα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι :
 Συνεχίζεται η κοστοβόρα μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου μας σε ΧΥΤΑ άλλων Δήμων, μετά το κλείσιμο του μολυσματικού και υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ Αιγείρας, ο χώρος του οποίου ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί.
 Δεν έχει βρεθεί ακόμη οριστική ρεαλιστική λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αιγιαλείας και παράλληλα η ανακύκλωση δεν εφαρμόζεται, δυστυχώς σε ευρεία κλίμακα, με ευθύνη του Δήμου.
 Είναι συχνά ελλιπής ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων και η συντήρηση των υποδομών της παραλιακής περιοχής Ακράτας-Αιγείρας, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.
 Το κόστος ύδρευσης των κατοικιών στη περιοχή μας συνεχίζει να είναι υψηλό, χωρίς να γίνονται μετρήσεις, ενώ η ποιότητα του πόσιμου νερού συχνά είναι προβληματική.
Καλούμε, λοιπόν, τη Δημ. Αρχή να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δρομολογηθούν ρεαλιστικές και οριστικές λύσεις των περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής μας.
Στη πανέμορφη περιοχή της Αιγιαλείας και στους κατοίκους της αξίζει, σίγουρα, ένα καλύτερο μέλλον σε αναβαθμισμένο Περιβάλλον

Για το Δ.Σ.
του Συλλόγου

 

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση