NEA

Δήμος Αιγιαλείας-Η μεγάλη κοροϊδία με την μηχανική διαλογή των απορριμμάτων

Εδώ και πολλά χρόνια οι οικολογικές οργανώσεις της Αιγιάλειας με επιστημονικά τεκμηριωμενες θέσεις και παρουσία στα όργανα του δήμου έχουν παρουσιάσει την πρότασή τους για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αιγιάλεια.

Η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνει

- Διαχωρισμό στη πηγή [ ξεχωριστά χαρτιά,γυαλιά,πλαστικά και οργανικά ] και Ανακύκλωση αυτών .

- Κομποστοποίηση των οργανικών είτε από τους πολίτες μεμονωμένα είτε από τον δήμο.

-Μεγάλα Σύγχρονα Πράσινα σημεία  Αυτός ο τρόπος διαχείρισης εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές πόλεις ανά την Ελλάδα.Πόλεις,που έχουν γίνει πρότυπα,από περιβαλλοντικής άποψης και με σημαντικό όφελος από οικονομικής πλευράς.[ κέρδη από ανακυκλώσιμα και αύξηση τουρισμού.]

Στον δικό μας δήμο καμία δημοτική αρχή δεν θέλησε να προσεγγίσει το θέμα. Το γιατί είναι αυτονόητο. Η σημερινή δημοτική αρχή ξεπέρασε με τις τελευταίες ενέργειές της κάθε όριο. Παρουσιάζει στους δημότες αναβάθμιση της διαχείρισης την χρήση μηχανισμού διαχωρισμού εγκατεστημένου στο Νησί Τεμένης. Μία επίσκεψη είναι αρκετή για να καταλάβει το κοινό μυαλό πόσο το εμπαίζει και τι οικολογική υποβάθμιση προκαλεί με τεράστιο οικονομικό κόστος για τον δήμο.

Συγκεκριμένα αναμιγνύει όλα τα στερεά [ οργανικά και ανακυκλώσιμα ] δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα υλικών από το οποίο παίρνει μέσω του μηχανισμού ένα ελάχιστο ποσοστό υλικών κατάλληλων για ανακύκλωση.Η μεγάλη μάζα των ανακυκλώσιμων καταστρέφεται από την επεξεργασία και οδηγούνται μέσα από συμπίεση και πακετοποίηση, για καύσιμο υλικό ?

Το τραγικό και ο μεγάλος εμπαιγμός για τους πολίτες είναι η κομποστοποίηση του υλικού που παραμένει και το οποίο υλικό είναι ό,τι οργανική ουσία έχει μείνει αναμειγμένη κατά το ήμισυ με κονιορτοποιημένα πλαστικά.Είναι η μεγάλη πατέντα του συστήματος ['πλαστικοποιημένο λίπασμα '] Η κοροϊδία πρέπει να έχει ένα τέλος,όπως ένα τέλος πρέπει να έχει και η αδράνεια των πολιτών.  Λόγω του ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και όσο και να σας κάνουμε περιγραφή την διαδικασία που γίνετε αυτή την στιγμή στα στερεά απόβλητα της Αιγιαλείας είναι πιθανό να μην δώσουμε  το πραγματικό μέγεθος η όλη την διάσταση του θέματος , σας παραθέτουμε βίντεο από την λειτουργία του εν λόγω συστήματος , το οποίο είναι μικρογραφία της μονάδας που θέλουν να βάλουν στο ίδιο σημείο . 

Επιτακτική ανάγκη είναι κατά την γνώμη μας να γίνει επίσκεψη από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στον χώρο , και να λάβουν θέση για το θέμα , έχουμε χορτάσει από  Pontius Pīlātus   , που δεν είδαν δεν άκουσαν και δεν μίλησαν.  

Για το Δ.Σ. της ¨ΙΡΙΔΑΣ¨                          Ο Πρόεδρος    Παπαγεωργίου Δημήτρης

Δείτε τα παρακάτω αποκαλυπτικά βίντεο για το τι σημαίνει "μηχανική διαλογή" των σύμμεικτων απορριμμάτων .

https://youtu.be/J_NfTqM2xCU

https://youtu.be/Xy9mUrCL9qA

https://youtu.be/UTUF9LoQk1Y

https://youtu.be/R1hpxJXcttw

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση