Τα Δάση των Κορινθίων καίγονται

[Σημ. dasarxeio.com: Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 1998, ελάχιστο καιρό μετά την ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον εξοβελισμό της Δασικής υπηρεσίας από έναν νευραλγικής σημασίας τομέα της δράσης της

Διαβάστε Περισσότερα

Μαρία Καραμανώφ: Σχέση των Δασικών Πυρκαγιών με την Εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στις αναδασωτέες εκτάσεις

[Αθήνα, 26/7/2023]
Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη σχέση των ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ με την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ.

Διαβάστε Περισσότερα

Ακόμη ένας μαυρόγυπας θύμα πρόσκρουσης των ανεμογεννητριών στη Θράκη

Στις 30 Απριλίου ένας μαυρόγυπας ηλικίας 3 ετών και γένους θηλυκού που πετούσε στην περιοχή της Δροσιάς Ροδόπης προσέκρουσε σε ανεμογεννήτρια ενός αιολικού σταθμού τεσσάρων ανεμογεννητριών που είναι εγκατεστημένο στη Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά «Κοιλάδα Φιλιούρη».

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΙΔΗ ΠΤΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑ ΟΚΤΩ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Σχεδόν τα μισά είδη πτηνών του πλανήτη βρίσκονται αντιμέτωπα με συρρίκνωση του πληθυσμού τους, σύμφωνα με έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάζουν μια ζοφερή εικόνα για την κατάσταση των οικοσυστημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Η πράξη των πολλών κρατάει τη χώρα ζωντανή.

Εκατοντάδες απλοί άνθρωποι ρίχνονται καθημερινά στην μάχη με τις φλόγες, απ’ άκρη σε άκρη της χώρας. Αγρότες και νέοι από τα χωριά στα οποία πλησιάζει η φωτιά, εθελοντές δασοπυροσβέστες και χειριστές μηχανημάτων, που καλύπτουν τα κενά μέσων και πόρων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι 8.2023: Μια πρωτοφανής οπισθοδρόμηση!

Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία αποδοκιμάζει έντονα τη νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι και πλέον ανησυχεί σοβαρά για τις προθέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τη βιοποικιλότητα μετά από αυτό το ιστορικό πισωγύρισμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς μια παραδοσιακή πρακτική μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της βιοποικιλότητας

Μικροί λίθινοι αναβαθμοί ή αλλιώς μικροφράγματα κατασκευάστηκαν στον Καβουροπόταμο της Πάρου, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση