• Μεσόγειος Θάλασσα:

  Μια θάλασσα κλειστή

 • Κορινθιακός Κόλπος:

  Μια ...μικρή Μεσόγειος, μέσα στη Μεσόγειο.

 • Η παράκτια ζώνη του Κορινθιακού

  είναι πολύ σημαντική για την ευημερία των κατοίκων και την οικολογική ισορροπία.

 • Ο Κορινθιακός Κόλπος

  αποτελεί ένα κλειστό και πολύ διακριτό σύστημα.

 • ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ημερίδα για τις μέδουσες στο Μαραθιά Φωκίδας

Η Ομοσπονδια οικολογικων οργανωσεων Κ.Κ Αλκυων και ο σύλλογος δυτών krissaios,

μετα απο την προσκληση που δεχθηκε απο το εκπολιτιστικό συλλογο μαραθιά ενημέρωσε τους κατοικους της περιοχης σχετικα με την εμφανιση των μεδουσων φετος και που εχουν εμφανιστει στον νομο Φωκιδας μεχρι σημερα.

Ομιλητές στην ημερίδα αυτή ήταν ο κ.Κατσέλης Γιώργο καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο τμήμα Τεχνολόγων Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών και ο κ. Σελιμάς Γιάννης Περιβαλλοντολόγος M.Sc. Οικονομική & Περιφερειακή Ανάπτυξη, Συντονιστής Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Ακαρνανικών Όρεων.Ο κ. Κατσέλης μίλησε για τις τσούχτρες εμφάνηση και προστασία απο τσιμπίματα ενώ ο κ. Σελιμάς για τον φορέα διαχείρισης του Κ.Κ.

 Ο σύλλογος έκανε παρέμβαση στην ομιλία και έθεσε  βασεις για την αναγκη ολικης μελετης του Κ.Κ την δημιουργια βασης ταξινομημένων δεδομενων(μελετων,παρατηρησεων) απο την αρχη μελετης του οικοσυστηματος του κολπου εως σημερα με δυνατοτητα προσβασης απο τον απλο πολιτη καθως και την επαγγελματική αλιεία με βαριά εργαλεία που εχει μειώσει σημαντικά τα ιχθυοαποθεματα(ειδικα τελευταια τα γρι γρι νυχτας λειτουργουν ως παρακτια πλησιάζοντας πάρα πολύ κοντά στην ακτή γεγονός που μας έχουν μεταφέρει πολλοί κάτοικοι). 

Ο νέος φορέας διαχείρισης του Κ.Κ συμφωνα με τις προτασεις της Αλκυών θα πρέπει άμεσα να συσταθεί σε σώμα έτσι ώστε να καταρτιστούν προγράμματα άμεσης λήψης μέτρων για τα σοβαρά θέματα που μαστίζουν τον Κ.Κ 

Τέλος αναφερθήκαν απο το σύλλογο Δυτών Κρισσαίο οι εως τώρα προτάσεις και ενέργειες σχετικά με την δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στον νομό μας με τα οφέλη που θα προκύψουν για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και την προστασία των ιχθυοποθεμάτων από την υπεραλίευση.

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση