• Μεσόγειος Θάλασσα:

  Μια θάλασσα κλειστή

 • Κορινθιακός Κόλπος:

  Μια ...μικρή Μεσόγειος, μέσα στη Μεσόγειο.

 • Η παράκτια ζώνη του Κορινθιακού

  είναι πολύ σημαντική για την ευημερία των κατοίκων και την οικολογική ισορροπία.

 • Ο Κορινθιακός Κόλπος

  αποτελεί ένα κλειστό και πολύ διακριτό σύστημα.

 • ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απαγόρευση από την αγορά της Ε.Ε. μέχρι το 2021 πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης.

 Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ  ότι ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  απόφαση για την πλήρη απαγόρευση από την αγορά της ΕΕ μέχρι το 2021  πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Αν το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου "ΑΓ.ΖΩΝΗ II" γινόταν στον Κορινθιακό ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τεράστια  η οικολογική καταστροφή, για τα  δεδομένα των κλειστών θαλασσών της χώρας μας , από την  βύθιση του δεξαμενόπλοιου  « ΑΓ. ΖΩΝΗ  ΙΙ » τα ξημερώματα  της Κυριακής  10/9/2017 στον Σαρωνικό κόλπο.   

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 15/6/17

ΑΙΓΙΟ  22/6/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο  ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ  ΑΝ…

 

       Στις 15/6/2017 συνεδρίασε η μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής  με θέμα:    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.

Εισηγητές  ήταν καθ’ ύλην αρμόδιοι  επιστήμονες που έχουν ασκήσει ερευνητικό έργο στην θάλασσά μας, και συλλογικοί φορείς  τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των ΠΟΛΙΤΩΝ.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα την διάβρωση των ακτών στην Β. Πελοπόννησο και στην Αιγιάλεια

Στις 9 Ιουλίου 2016, ημέρα Σάββατο  απόγευμα, στο θερινό σινεμά του  Δ.Δ. Λόγγου  Δήμου Αιγιάλειας θα γίνουν δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις  για τον Κορινθιακό Κόλπο.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα αφανή θύματα της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό

Την ανάγκη άμεσης ανάληψης δράσης για την προστασία της θαλάσσιας ζωής από την εκτεταμένη ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τονίζουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Σύλλογος Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Διαβάστε Περισσότερα

Μπορεί να σωθεί ο Κορινθιακός ΑΝ....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΓΙΟ  22/6/2017

Στις 15/6/2017 συνεδρίασε η μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής  με θέμα:    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. Εισηγητές  ήταν καθ’ ύλην αρμόδιοι  επιστήμονες που έχουν ασκήσει ερευνητικό έργο στην θάλασσά μας, και συλλογικοί φορείς  τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των ΠΟΛΙΤΩΝ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.6.2017

      Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου ΄΄Η ΑΛΚΥΩΝ΄΄, συγχαίρει τους Πολίτες του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και τις Δημοτικές Αρχές που συμμετείχαν και θα συμμετέχουν στις δράσεις ΄΄Καθαρίστε την Μεσόγειο΄΄.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχουμε για την αξιοβίωτη προοπτική αυτού του τόπου.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση στο Ρίο

Στις 2 Ιουλίου 2016 το απόγευμα η ΑΛΚΥΩΝ και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΙΟΥ θα βρίσκονται στην παραλία του Ρίου Πατρών,

Με σκοπό να ενημερώσουμε τους πολίτες  για τα μεγάλα προβλήματα του Κορινθιακού Κόλπου  και να ακούσουμε τις απόψεις και προτάσεις τους.

Η εκδήλωση αυτή θα πλαισιώνεται  με ταμπλό προβολής  και ενημερωτικά φυλλάδια που θα μοιραστούν στους επισκέπτες.

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιες είναι οι αιτίες διάβρωσης των ακτών στα Βαλιμίτικα και την Τέμενη Αιγίου - Τι πράττουν Περιφέρεια και Δήμος Αιγιάλειας;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΓΙΟ   22/5/2016

        Διαβάζοντας στα ΜΜΕ της Αιγιάλειας, την διαμαρτυρία του Προέδρου του Δ.Δ Βαλιμιτίκων Δήμου Αιγιάλειας κ. Παπαχριστόπουλο, για την υφιστάμενη και συνεχιζόμενη διάβρωση των ακτών, ως Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων του Κορινθιακού Κόλπου κατανοούμε και συμμεριζόμαστε πλήρως την αγωνία του αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστε Περισσότερα

 • 1
 • 2

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση