• Μεσόγειος Θάλασσα:

  Μια θάλασσα κλειστή

 • Κορινθιακός Κόλπος:

  Μια ...μικρή Μεσόγειος, μέσα στη Μεσόγειο.

 • Η παράκτια ζώνη του Κορινθιακού

  είναι πολύ σημαντική για την ευημερία των κατοίκων και την οικολογική ισορροπία.

 • Ο Κορινθιακός Κόλπος

  αποτελεί ένα κλειστό και πολύ διακριτό σύστημα.

 • ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ας καταστρέψουμε τα ποτάμια και τις ακτές της Αιγιάλειας, συμφέρει πιο πολύ οικονομικά (παρά να ανοίξουμε το λατομείο στου Τσαμπά) !!!

Η ΑΛΚΥΩΝ επισταμένα ζητούσε τα 2 τελευταία χρόνια, εγγράφως και διά ζώσης, από όλες τις αδειοδοτούσες και ελεγκτικές αρχές της Πολιτείας, την κατά προτεραιότητα λήψης αδρανών υλικών για την επίστρωση της Ολυμπίας οδού στην βόρεια Πελοπόννησο, από λατομεία και από παλιές επιστρώσεις των ποταμών έξω από την ενεργή κοίτη τους.

Με την υπ αρ. ΚΥΑ 172996/3.6.2014, τροποποιητική της αρχικής, εντάχθηκαν επιπλέον περιοχές για λήψη αδρανών-εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου ΄΄Οδικός άξονας Κόρινθος - Πάτρα...΄΄ και ορίστηκαν οι χώροι λήψης υλικών επίστρωσης. Μεταξύ αυτών ορίστηκε και λατομείο συνολικής έκτασης 80.010m2 με δυνατότητα λήψης υλικών 1.851.372m3. Η συνολική αυτή ποσότητα υλικών φτάνει για την επίστρωση 120 χλμ της υπό κατασκευή οδού (όπως μας επιβεβαίωσαν στελέχη του ανεξάρτητου μηχανικού του έργου). Τι εφαρμόστηκε όμως από την κοινοπραξία κατασκευής της οδού;

Ξεκοίλιασμα των ποταμών της Αιγιάλειας από ανατολικά προς δυτικά. Πρώτα ο ποταμός Κράθις, μετά ο Κερυνίτης, μετά ο Μεγανίτης και Φοίνικας.

Από την αλληλογραφία που δημοσιεύουμε παρακάτω μεταξύ της Ομοσπονδίας μας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας......

Επιστολή της ΑΛΚΥΩΝ προς την Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου

 

Επιστολή που λάβαμε από την Γενική Δ/νση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Επιστολή της ΑΛΚΥΩΝ προς την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων

Επιστολή που λάβαμε από την Γενική Γραμματεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση