Νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κρήτη. Νεαρός σπιζαετός νεκρός από πυροβολισμό

25 και πλέον χρόνια περιβαλλοντικών προγραμμάτων, αρκετά ευρωπαϊκά κονδύλια και δράσεις ενημέρωσης των τοπικών κοινοτήτων σε όλη την #Κρήτη δεν στάθηκαν τελικά αρκετά για να πάμε, εν έτη 2021, ως κοινωνία ένα βήμα μπροστά και κάποιοι θρασύδειλοι να μην πυροβολούν ακόμα (!) αετούς!

Ο "Λάμπρος", ένας νεαρός #Σπιζαετός που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Πρασανό φαράγγι και παρακολουθούσαμε τις κινήσεις του χάρη στον δορυφορικό πομπό που είχε τοποθετηθεί στη ράχη του από το Πρόγραμμα LIFE Bonelli East Med, κατέληξε πριν λίγες ημέρες νεκρός από πυροβολισμό σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.
Όπως αποδείχθηκε από τη νεκροψία και τις ακτινολογικές εξετάσεις που ακολούθησαν, το αυστηρά προστατευόμενο και απειλούμενο αρπακτικό πουλί δολοφονήθηκε από βολή κυνηγετικού όπλου από σχετικά κοντινή απόσταση.

 Πρόκειται δυστυχώς για άλλο ένα θρασύδειλο έγκλημα κατά της άγριας ζωής που καταγράφεται στο ιστορικό της Κρητικής κοινωνίας.
Μια κοινωνία που δεν διστάζει να θανατώσει έναν εμβληματικό συγκάτοικό της στο νησί, τον οποίον σε άλλες περιπτώσεις υμνεί με μαντινάδες και άλλες μορφές λαϊκής τέχνης...

 Η θανάτωση αρπακτικών πουλιών αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ!
Καλούμε όποιον διαθέτει στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν στον εντοπισμό του δράστη να απευθυνθεί στο Δασονομείο Μοιρών στο 28920 23028.

 Περισσότερα στο:
https://lifebonelli.eu/…/154-neo-periballontiko-egklhma-sth…

#LIFEBonelliEastMed #STOPWildlifeCrime
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

 

22/09/2021

ΠΗΓ: el-gr.facebook.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση