Το παιδί στη Φύση, η γνωριμία και η συμπεριφορά του

Τίτλος πρωτότυπος του άρθρου: Helping Kids Overcome Fear of Insects, Snakes & Creepy-Crawlies In ANIMALS/WILDLIFE, GOOD FOR NATURE, INFORMATION, OUTDOOR ACTIVITIES

Απόδοση στα Ελληνικά:

Μανώλης Καπάνταης,
Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος
τ. Δ/ντης Πρασίνου

Αυτή την εποχή της περιβαλλοντικής πρόκλησης, πρέπει να κάνουμε χώρο για τις φωνές από τη φύση. Τι έχουν να μας πουν οι πέτρες, τα φυτά, τα δέντρα, τα ποτάμια, ο ουρανός, τα πουλιά, τα έντομα, και τα κάθε μορφής ζώα και στοιχεία; Τι θέλουν να ακούσουμε;

Αποτελούν έναν μαγικό και αρχαίο τρόπο μάθησης από μια βαθύτερη πηγή. Είναι δοχεία ιερής γνώσης που μπορούν να φέρουν ελπίδα και να μας βοηθήσουν να βρούμε τον δρόμο μας.

 

Το παιχνίδι σε υπαίθρια περιβάλλοντα με φυσικά χαρακτηριστικά μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωση των παιδιών, την αυτοπεποίθηση, την αυτορύθμιση και την επίγνωση των αναγκών των άλλων. Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη από τη γέννηση έως την ενηλικίωση, συμβάλλοντας στην ικανότητα μάθησης, ανθεκτικότητας και ανάπτυξης σωματικών, γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων. Η ευκαιρία αντιμετώπισης των προκλήσεων σε ένα υποστηρικτικό φυσικό περιβάλλον βοηθά τα παιδιά και τους νέους να μάθουν να αξιολογούν και να διαχειρίζονται τον κίνδυνο για τον εαυτό τους, και αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ζωή τους.

Βοηθώντας τα παιδιά να ξεπεράσουν τον φόβο των εντόμων, των φιδιών και των ανατριχιαστικών – μαμουνιών

Γυμνοσάλιαγκες, φίδια και αράχνες… ω!

Ο φόβος για τα έντομα, τα φίδια, τα σκουλήκια, τις πεταλούδες, τις μέλισσες, τις αράχνες και τα άλλα λεγόμενα ανατριχιαστικά μαμούνια, τα οποία είναι πολύ συνηθισμένα στα μικρά παιδιά. Είναι επίσης αρκετά κοινά στους ενήλικες!

Ωστόσο, μια φοβία όπως αυτή μπορεί να εμποδίσει το παιδί σας να περάσει χρόνο στη φύση και να παίξει σε εξωτερικούς χώρους, και τα δύο είναι εξαιρετικά σημαντικά για τα παιδιά. Σήμερα, είμαστε εδώ με μερικές δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές, κόλπα και μεθόδους για να βοηθήσουμε τα παιδιά (και τους γονείς) για να ξεπεράσουν τους φόβους για τα έντομα, τα φίδια, τις μέλισσες, τα σκουλήκια και άλλα ανατριχιαστικά μαμούνια.

Σάλιαγκες, πασχαλίτσες, σκαθάρια, κατσαρίδες, σαύρες, φίδια, βδέλλες, πασχαλιές, σκουλήκια, σαρανταποδαρούσες, κάμπιες, καβούρια, πεταλούδες, αστραπές, μέλισσες, αράχνες, λιβελλούλες, σαλαμάνδρες, κουνούπια, μύγες, σκώροι, μυρμήγκια, σαλιγκάρια, ακρίδες, βρωμούσες, τζιτζίκια, μαντί, κ.λ.π. Για λόγους συντομίας, συγκεντρώνουμε όλα τα είδη ζώων σε αυτή τη γιγάντια κατηγορία. Και όχι, δεν πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Διαβάστε την συνέχεια στο ακόλουθο link:

https://dasarxeio.com/2022/12/12/120275/

 5/1/2023

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση