ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Σε εφαρμογή της Κοινοτικής και Εθνικής Νομοθεσίας, οι επιχειρήσεις παραγωγής, επεξεργασίας, μεταποίησης και λιανικής πώλησης τροφίμων, οφείλουν να εξασφαλίζουν την ορθή διαχείριση των Ζωικών Υποπροϊόντων (ΖΥΠ) που παράγουν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 22 του 1069/2009/ΕΚ, το άρθρο 17 και το παράρτημα VIII του Καν.142/2011/ΕΕ, τα άρθρα 4,9,11,12 του ΠΔ 211/2006 και την εγκύκλιο με αρ. 4881/130319/24-12-2012 της Δ/νσης ΚΔΥ, απαιτείται κάθε υπεύθυνος επιχείρησης - παραγωγός ΖΥΠ να έχει σύστημα και διαδικασίες που να αποδεικνύουν την ανωτέρω υποχρέωση.
Σας προτρέπουμε, και σε επίπεδο συλλόγων αλλά και σε επίπεδο πολιτών, να ξεκινήσετε δράσεις στις περιοχές σας ώστε να εφαρμόζεται η προβλεπόμενη νομοθεσία.