Δημοσιεύματα

200 χρόνια απο την Ελληνική επανάσταση του 1821: Τί κάνουμε σήμερα;

Ας οργώσουμε το χωράφι μας , ας πετάξουμε τις πέτρες του και ας σκάψουμε τούτες τις ώρες της έσχατης παρακμής για να βγάλουμε στην επιφάνεια αρχές , αξίες και γενναίες παρακαταθήκες που κράτησαν αιώνες , παρά τις φρικτές δοκιμασίες , την λαμπρότητα, την γενναιότητα , το θάρρος  και την αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο .

Θέλει αρετήν , θυσία και τόλμην η ελευθερία Αυτά μας λείπουν, αυτά χρειαζόμαστε ! 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26.03.2021

Ο όρος "φυσική καταστροφή" δεν υπάρχει. Η χρήση του αποκρύπτει τις ευθύνες του ανθρώπου

Εδώ και μισό αιώνα επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η χρήση του όρου «φυσική καταστροφή» έχει στόχο να αποκρύψει τις ευθύνες του ανθρώπου και το γεγονός ότι κάθε καταστροφή αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός. Κανένας όμως δεν φαίνεται να τους ακούει.

Διαβάστε Περισσότερα

Καταγγελία στην ευρωπαϊκή επιτροπή για τον νέο νόμο που απειλεί τις περιοχές natura 2000

Με επιστολή τους προς τον ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιργίνιους Σινκεβίτσιους (Virginijus Sinkevičius), 13 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις καταγγέλλουν σειρά από παραβιάσεις του δικαίου της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα από τον νόμο 4782/2021 που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

«Υπό κατάρρευση» οι πληθυσμοί πολλών πτηνών στην ύπαιθρο της Γαλλίας

Τα πουλιά που ζουν σε αγροτικές περιοχές της Γαλλίας εξαφανίζονται με «ιλιγγιώδη ταχύτητα», ο πληθυσμός των οποίων είναι κατά μέσο όρο μειωμένος κατά 1/3 τα τελευταία 15 χρόνια, ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά στη δυτική Ευρώπη, προειδοποιεί το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γαλλίας.  

Διαβάστε Περισσότερα

Ρεσιτάλ εξαπάτησης από την Ελληνικός Χρυσός. Να πούμε μερικές αλήθειες;

Κορυφώνεται τις τελευταίες μέρες η εκστρατεία εξαπάτησης της κοινής γνώμης για τις “καταστροφικές συνέπειες” της πιθανής ματαίωσης της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική:

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση