Αλληγορικό - προεκλογικό*

Που λέτε πάνω εκεί στα Ψηλά Βουνά, ένας λύκος, γραβατωμένος και κυριλάτος, έβγαζε προεκλογικό λόγο από το μπαλκόνι στα πρόβατα που τον ακούγανε από κάτω. Ζητούσε λοιπόν "ανάθεση" για να τα σώσει.

Και τι τους υποσχόταν λέτε; Πως μόλις εκλεγεί θα γίνει... χορτοφάγος! Κι εκείνα τον ακούγανε...

Ήταν όμως κι ένα πρόβατο, μαύρο, που δεν καθόταν καλά. Δυσφορούσε με όσα άκουγε και αυθαδίαζε περιγελώντας συνεχώς το λύκο. Είχε μάλιστα και την αναίδεια να καλεί τα υπόλοιπα  ζώα της στάνης να μην αναθέσουν στο λύκο τη σωτηρία τους. Ο πανέξυπνος λύκος δεν έπραξε απευθείας κάτι ο ίδιος. Το άφησε στους υπηκόους του, στα πρόβατα. Εκείνα, όχι μόνο δεν άκουσαν το μαύρο πρόβατο αλλά και το έδιωξαν κακήν κακώς. 

Τα πρόβατα ψήφισαν το λύκο, αυτός εκλέχτηκε παμψηφεί και την επόμενη μέρα καταβρόχθισε με τους φίλους του το δυστυχισμένο κοπάδι. Το μόνο που σώθηκε ήταν το ατίθασο πρόβατο το οποίο είχε πάρει ήδη το μοναχικό δρόμο του, σε βουνά και σε λαγκάδια, περιπλανώμενο αδιάκοπα καθώς δεν βρισκόταν άλλο κοπάδι για να το δεχθεί αφού η απειλή του λύκου κυριαρχούσε παντού!

Μετά όμως από πολλές περιπλανήσεις και ταλαιπωρίες σκέφτηκε πως δεν πάει άλλο και πως δεν αξίζει να ζει κατ' αυτό τον τρόπο, μια σκληρή ζωή, μίζερη και πικρή.

Και έτσι πήρε την απόφαση να διεκδικήσει το ζωτικό χώρο που του ανήκε, κόντρα στην εξουσία του λύκου. Βρήκε λοιπόν και κάποιους άλλους αποδιωγμένους "συναδέλφους", όχι πολλούς, πέντε -έξι θα 'ταν, πήραν παρέα και μερικούς ψυχωμένους σκύλους που δεν χαμπάριαζαν από φοβέρες και έστησαν όλοι μαζί το δικό τους μπαϊράκι αποφασισμένοι να ζήσουν ελεύθερα έστω και με τον κίνδυνο να αφανιστούν.

Άλλωστε, όπως συμφώνησαν, αυτό ήταν το σωστό, να αγωνιστούν για να ζήσουν! Και πως ακόμη και αν δεν νικούσαν το λύκο, θα πάλευαν ώστε πλέον να μην ζει κανείς το βίο του υπό το καθεστώς του φόβου.

Έκτοτε η τύχη όλων αγνοείται. Και του λύκου και των προβάτων και των σκύλων. Η Ιστορία δεν απεφάνθη (ακόμη...)

* με αφορμή ένα σκίτσο που μας έστειλαν κάποια φιλαράκια.

18/05/2023

ΠΗΓΗ: eyrytixn.blogspot.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση