Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

η εικόνα που έχει πλέον ο τόπος εδώ και λίγες μέρες στον ιστότοπο της ΡΑΕ
Η πρώτη είδηση για το πρόβλημα στην περιοχή βγήκε από εμάς στον αέρα με το άρθρο το επόμενο Αιολικό Πάρκο στη Κύμη: στον Οξύλιθο (Απριλίου 16, 2020). Αρχίσαμε τις ενημερώσεις και την συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο (Σύλλογος των απανταχού Οξυλιθιωτών ο Ευαγγελισμός) και κυρίως με την Μαρία Παπαιωάννου εκ μέρους του. Η πρώτη ενημερωτική μας εκδήλωση ήταν στις 31/7/2020 και μέσα στην πανδημία κάναμε διαδικτυακή εκδήλωση, την Επέλαση των Αιολικών Πάρκων στα χωριά μας (video της εκδήλωσης της 27/3/2021). Συνεχίσαμε με εκδηλώσεις σε Κουρούνι, Κήπους κα και όταν προέκυψε η Άδεια Παραγωγής Οξυλίθου 618/2021 (Δύστου-Άσπρη Πέτρα-Πυργάρι-Μαρμάρι) προχωρήσαμε την 22-10-2021 στην Ενδικοφανή Προσφυγή (Αίτηση Αναθεώρησης) ενώπιον της ΡΑΕ με αριθμό πρωτοκόλλου I-312281/25-10-2021.

Αποτέλεσμα της προηγούμενης ήταν μια πρώτη νίκη. Από τις 8 συνολικά α/γ του αιολικού πάρκου κόπηκαν οι 2 ανατολικότερες, οι πιο κοντά στο ηφαίστειο και την οικία Τριτσαρόλη Ν. Αυτή ήταν ακόμη μία μικρή αλλά σημαντική Νίκη στον Μεγάλο Αγώνα μας. Συνεχίσαμε ποικιλοτρόπως: συμμετοχές σε δημοτικά συμβούλια, επαφές, άρθρα, καλλιέργεια μίας ιδιαίτερα γόνιμης σχέσης με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κύμης κκ Σεραφείμ, ενίσχυση της υπόθεσης του γεωπάρκου με αποκορύφωμα την Εκδήλωση στις 5 Ιουλίου '23 - "Κύμη: Η γεωλογική κληρονομιά θεμέλιο βιωσιμότητας και ευημερίας".

Όταν τον Μάρτιο του 2023 ήρθαν οι Αιτήσεις στην ΡΑΕ για ΑΠΕ του κύκλου Φεβρουαρίου για την περιοχή Κύμης κλπ τις αντιμετωπίσαμε με τις Αντιρρήσεις κατά της Τροποποίησης του ΑΣΠΗΕ Οξυλίθου - Κουρουνίου - Κήπων - Κληματαρίου – Ποταμίας.

Όλα τα προηγούμενα έγιναν από τα μέλη της ομάδας μας, της Εταιρείας Περιβάλλοντος Κύμης και με την νομική στήριξη σε όλα τα στάδια του μέλους και εκπροσώπου μας, Δημ. Δ. Σουφλέρη. Εργασία εκατοντάδων ωρών, μελέτες, μετακινήσεις κα χωρίς αμοιβή και με κάλυψη των εξόδων από όσους βοήθησαν κατά καιρούς... και τους ευχαριστούμε!

Καρπός όλων αυτών και ιδίως της τελευταίας πράξεως ήταν το να αποσυρθούν πλήρως όλα τα σχέδια της συγκεκριμένης εταιρείας για την περιοχή Οξυλίθου-Κήπων. Ολόκληρο το Αιολικό Πάρκο (ΑΣΠΗΕ) καταργήθηκε απολύτως από τους χάρτες της ΡΑΕ. Οι 6 εναπομένουσες ανεμογεννήτριες, όλες, καταργήθηκαν από κάθε σχετικό σχεδιασμό.

Πλέον η κεντρικότερη περιοχή του τόπου μας, η εμβληματική οροσειρά του Ηφαιστείου του Οξυλίθου έχει απαλλαγεί από κάθε σχέδιο για ΑΣΠΗΕ (αιολικό πάρκο). Όλες -και οι 8 (οκτώ) ανεμογεννήτριες της περιοχής αυτής καταργήθηκαν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε για πάντα. *
----------

 

>προέλευση στοιχείων χαρτών: ΡΑΕ (https://geo.rae.gr/?lon=24.05998686610178&lat=38.578736752765295&zoom=12)

>Η κατάσταση του έργου προ 2ετίας. Στην επάνω εικόνα το σύνολο των ΑΣΠΗΕ της εταιρείας και αμέσως μετά λεπτομέρεια του αρχικού σχεδιασμού για την περιοχή Οξυλίθου-Κήπων:

Η συνέχεια στο ακόλουθο link: https://eteriaperivallontoskimis.blogspot.com/2023/12/8.html

05/01/2024

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση