Ελεύθερα Βουνά, Ελευθεροι Άνθρωποι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ Λεόντιο, εδώ Λεόντιο ... σας μιλά ο ανυπόταχτος λαός του και οι πανταχόθεν υποστηρικτές και φίλοι του ...
Απερίγραπτες ασυνέπειες και μεθοδεύσεις της Διοίκησης εναντίον του ενός από τα λίγα ζωντανά ορεινά χωριά του νομού Αχαΐας!!!
Πέρασε μόλις ένας χρόνος από τον περσινό πανηγυρισμό της πρώτης μας νίκης ενάντια στην εταιρεία Αιολική Παναχαϊκού ΙV, με την απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΑΔΑ:6Ε5ΟΟΡ1Φ-Α91 ) για την περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή Αιολικού στο προστατευόμενο Παναχαϊκό, στο Ορνιθοκάθισμα ακριβώς πάνω από το χωριό μας !
Παρόλα αυτά, o επενδυτής κατόπιν μεθοδεύσεων και προσυνεννοήσεων με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασικές Υπηρεσίες και Αποκεντρωμένη Διοίκηση), που γνωμοδοτούν και αποφασίζουν (Γενικούς Διευθυντές, Γραμματείς, Επιθεωρητές και Συντονιστές της ... καταστροφής μας), κατάφερε να επαναφέρει με παράνομες διαδικασίες το ακυρωμένο Αιολικό, για «νέες» γνωματεύσεις προς ανατροπή της ισχύουσας απόφασης ακύρωσης.
Πληροφορούμε τους πάντες ότι αυτό το προετοιμαζόμενο έγκλημα δεν θα περάσει, ήδη έχει πραγματοποιηθεί νομική καταγγελία και το ζήτημα βρίσκεται πλέον και στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων και των φορέων της περιοχής θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο, ακόμη και αν χρειαστεί να γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Στις Άλπεις, στα Απέννινα, στα Καρπάθια και στα Πυρηναία δεν υπάρχουν ανεμογεννήτριες. Εκεί οι χώρες σέβονται και προστατεύουν σαν κόρη οφθαλμού τον φυσικό πλούτο τους και τα ορεινά χωριά τους. Οι διαφημίσεις που μας δείχνουν δεν είναι από εκεί... είναι από τον ξεκοιλιασμένο τόπο μας, για να γίνουμε η μπαταρία της Ευρώπης, όπως είχε διαμηνύσει ο Πρωθυπουργός και όπως προστάζουν τα συμφέροντα των επενδυτών. Όπου κυριαρχεί η απλή λογική και το ευρωπαϊκό δίκαιο, οι προστατευόμενες περιοχές διαφυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού, ενώ εδώ, τα οικονομικά συμφέροντα των κατά καιρούς κυβερνώντων και των ολιγαρχών της ενέργειας ξεκοιλιάζουν την προστατευόμενη ορεινή ραχοκοκαλιά της χώρας μας, τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής μας (κτηνοτροφία- μελισσοκομία), την ήπια τουριστική ανάπτυξη και
συντείνουν στην ερημοποίηση των χωριών μας, με μοναδικό στόχο τα υπερκέρδη τους, ενώ ο λαός θα ματώνει για την επιβίωση.
Ο αγώνας για την γη μας και την ελευθερία μας, για να έχουμε λόγο για τον τόπο μας και την ζωή μας συνεχίζεται αδιάκοπτα.
Επιτροπή Αγώνα Λεοντίου & Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας, 7-12-2023

23/12/2023

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση